Πατουλίδου: «Με είχαν απειλήσει να μην μπω στο αεροπλάνο για Βαρκελώνη»

Πληθαίνουν οι μαρτυρίες στον χώρο του αθλητισμού από γυναίκες που καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Σε δηλώσεις της στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου, η χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου αποκάλυψε, ότι κάποιοι δεν ήθελαν να μπει στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει στη Βαρκελώνη.

Όπως είπε, ότι ήταν πολλών χρόνων πρακτική του να κάνουν ό,τι θέλουν οι παράγοντες, θεωρώντας πως είναι στο απυρόβλητο και θα μπορούσαν να μείνουν ατιμώρητοι γιατί είχαν εξουσία στα χέρια τους.

Όταν ρωτήθηκε αν είχε εκείνη κάποια εμπειρία, τότε αποκάλυψε πως την είχαν απειλήσει για να μην πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

«Είχα απειλή, να μην μπω ποτέ στο αεροπλάνο της Βαρκελώνης, γιατί θεωρητικά δεν διεκδικούσα καμία διάκριση. Στη Βαρκελώνη κέρδισα, στη Βαρκελώνη έκανα την υπέρτατη διάκριση και την κατάργηση όλων των αρνητικών σχολίων. Άρα, η απειλή ήταν μπροστά μου, έπρεπε να μην την δω και να την προσπεράσω και αν δεν υπήρχε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ίσως να μην πήγαινα ποτέ στην Βαρκελώνη», είπε.

Σε δηλώσεις της τη Δευτέρα, η χρυσή Ολυμπιονίκης μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» και αναφέρθηκε στο θέμα των αθλητών που βρίσκονται αντιμέτωποι με σεξουαλική κακοποίηση και κακομεταχείριση από διάφορους παράγοντες του αθλητισμού. Τόνισε πως τα θύματα είναι πολλά και πως συγκεκριμένοι άνθρωποι καταχρώνται την δύναμη και την εξουσία που τους παρέχει η θέση τους. Πρόσθεσε όμως πως ο αθλητισμός δεν είναι ένας χώρος στον οποίο οι γονείς θα πρέπει να φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους.