Πάτρα: Αυτό είναι το δωμάτιο όπου πέθανε η Τζωρτζίνα – «Δεν μας φώναζε για βοήθεια»

Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Ιανουαρίου του 2022 όταν η Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή μετά τη χρήση κεταμίνης. Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου «δεν φώναζε για βοήθεια» περιγράφει γιατρός του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού μιλώντας για τη μητέρα της 9χρονης εξηγώντας πως η συμπεριφορά της δεν μαρτυρούσε πως στο παιδί είχε συμβεί κάτι σοβαρό.

Η εκπομπή του Mega LIVE NEWS την Τετάρτη (22/6) βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Στο δωμάτιο όπου το κορίτσι πέθανε.

Η μητέρα της 9χρονης η οποία έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας σύμφωνα με μαρτυρίες ειδοποίησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές με καθυστέρηση, όταν ήδη η κόρη της, ήταν νεκρή, με τις καταθέσεις που έφτασαν στα χέρια του Ανθρωποκτονιών τις τελευταίες μέρες να είναι αποκαλυπτικές.

«Δεν κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συνέβαινε»

«Έτσι όπως ερχόταν, η αίσθηση μου ήταν ότι κάτι ήθελε να μας ζητήσει, κάποιο υλικό όπως σεντόνια, ή κάποια βοήθεια για το παιδί, για παράδειγμα να το μετακινήσουμε. Δεν κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συνέβαινε, γιατί όπως σας είπα, ερχόταν περπατώντας και δεν μας φώναζε να πάμε για βοήθεια. Κατάλαβα όμως ότι μας αναζητούσε γιατί περπατώντας στο διάδρομο κοιτούσε αριστερά και δεξιά τους θαλάμους, μάλλον για να μας εντοπίσει. Όπως με πλησίαζε, κάτι έλεγε, αλλά δεν το άκουγα. Το έλεγε χαμηλόφωνα», είπε παιδίατρος του νοσοκομείου.

«Βρισκόμασταν μαζί με μια άλλη νοσηλεύτρια στην στάση των νοσηλευτών. Είναι ένα γραφείο, με τζάμι, που βλέπει στον διάδρομο. Εγώ ήμουν όρθια, πίσω από το τζάμι της στάσης, στον πάγκο κι έβλεπα ένα μέρος του διαδρόμου και η άλλη νοσηλεύτρια λίγο πιο πίσω από έμενα. Όπως λοιπόν στεκόμουν εκεί, είδα να έρχεται προς το μέρος μου η μαμά της Τζωρτζίνας. Δεν περπατούσα γρήγορα και δεν φώναξε σε καμία στιγμή» συμπλήρωσε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες νωρίτερα είχε περάσει από το δωμάτιο 12 που βλέπουμε ένας γιατρός ο οποίος δεν είχε διαπιστώσει κάτι ανησυχητικό για τη Τζωρτζίνα. Από τη στιγμή που έφυγε μέσα στο μονόκλινο ήταν μόνο η 33χρονη κατηγορούμενη πια για τη δολοφονία.

«Στον θάλαμο της δεν ξαναπήγα, όσες φορές όμως πέρασα από έξω για να πάω σε άλλους ασθενείς, κοιτούσα από το τζάμι της πόρτας να δω αν είναι όλα καλά. Να σας πω σε αυτό το σημείο ότι η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στη ”μόνωση”, στο θάλαμο ”12”. Η ”μόνωση” είναι ένα μονόκλινο δωμάτιο με τουαλέτες, μέσα στην κλινική που νοσηλεύονται παιδιά τα οποία κατά την εκτίμηση των γιατρών πρέπει να νοσηλευτούν μόνα τους» τόνισε ο γιατρός στο Mega.

«Δεν είναι ένοχη ακόμα» λέει για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ο νόνος της Μαλένας

Ο νονός της Μαλένας επίσης μιλώντας στο LIVE NEWS ανάφερε ακόμα και σήμερα είναι αδύνατον να κάνει δεύτερες σκέψεις για την κουμπάρα του.

«Είναι δύσκολες στιγμές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πριν βγουν οι αποφάσεις, όλη η Ελλάδα την είχε δικάσει πρέπει να γίνει το δικαστήριο. Δεν είναι ένοχη ακόμα».

Όπως τονίζει, η τελευταία φορά που είδε την 33χρονη ήταν στην κηδεία της Τζωρτζίνας, που πλέον κατηγορείται ότι σκότωσε.

-Ad-