Πάτρα: Ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη μιλάει για πρώτη φορά

Σχεδόν τέσσερις μήνες έχουν περάσει από τη μέρα που η υπόθεση της Πάτρας με τους θανάτους των τριών κοριτσιών ήρθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας και τα αίτια θανάτου των δύο παιδιών, της Ίριδας και της Μαλένας, δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί.

Ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη, ο κ. Γιώργος, που μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, «έσπασε» τη σιωπή του και μίλησε για την πρώην νύφη του, Ρούλα Πισπιρίγκου, για τα εγγόνια του, αλλά και για τον γιο του, Μάνο Δασκαλάκη.

«Εγώ τη στήριζα αυτή τη γυναίκα. Όπως δρούσε, ο τρόπος που το έκανε… δεν το περιμέναμε. Έχουμε σοκαριστεί, θέλουμε δικαίωση για τα παιδιά μας. Δεν με έχουν καλέσει για κατάθεση. Εμείς την αλήθεια θέλουμε», είπε μιλώντας στον Alpha.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο, η Ρούλα Πισπιρίγκου του τηλεφώνησε μέσα από τη φυλακή, λίγο μετά την προφυλάκισή της, ζητώντας του να βρει ιατροδικαστές και ειδικούς που θα ξέρουν για την κεταμίνη, επιμένοντας πως η ίδια δεν έχει σχέση. Ακόμα, σε άλλη κλήση της, του ζητούσε επίμονα να της πάει στη φυλακή τον Μάνο για να τον δει.

Στη συνέχεια, ο χαροκαμένος παππούς μίλησε για τα εγγονάκια του και όσα βγαίνουν κάθε μέρα στο φως:

«Είναι ιεροσυλία αυτό που γίνεται τώρα. Βρήκαν το αίμα στο Καραμανδάνειο. Θέλουν να κάνουν εκταφή. Είναι πάρα πολύ αργή η διαδικασία. Θέλουμε να ηρεμήσουμε. Από τη στιγμή που βρέθηκε η ουσία που πήρε το παιδί, δεν πρέπει να τελειώνουμε επιτέλους;»

Αναφερόμενος στον γιο του, Μάνο, είπε ότι είναι απομονωμένος από όλους και είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση: «Ο Μάνος είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Ακόμη δε μπορεί να το πιστέψει. Δεν έχει δουλειά, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει», είπε χαρακτηριστικά.

«Να βρεθεί το συντομότερο ο ένοχος ή οι ένοχοι για τους θανάτους των παιδιών»

Στο δελτίο του σταθμού μίλησε και ένα συγγενικό πρόσωπο από την οικογένεια του Μάνου Δασκαλάκη. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, το μόνο που θέλουν είναι να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος που έχει σχέση με τους θανάτους των τριών κοριτσιών:

«Αυτό που ζητάμε είναι να βρεθεί ο ένοχος και να πληρώσει. Αν μου είχαν πει κάτι τα παιδιά ή αν είχα καταλάβει κάτι θα πήγαινα να πάρω τα παιδιά από το σπίτι και θα πήγαινα στον Εισαγγελέα κατευθείαν. Τα παιδιά, όταν τα βλέπω, ραγίζει η καρδιά μου. Τα έχω μεγαλώσει τα δύο μεγάλα, έχω λιώσει που τα βλέπω συνέχεια. Εάν η Τζωρτζίνα είχε καταλάβει κάτι θα μου το έλεγε. Αυτό έλεγα και στον Μάνο: “Ρε παιδάκι μου, δεν είδες τίποτα; Δεν κατάλαβες τίποτα;”», είπε.

Στη συνέχεια, όπως αποκάλυψε, δεν ξαναείδε τη Τζωρτζίνα μετά τον θάνατο της έξι μηνών Ίριδας, ενώ όσες φορές προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά, η Ρούλα έβρισκε δικαιολογίες για μην μιλήσουν: «Μετά τον θάνατο της Ίριδας δεν την ξαναείδα την Τζωρτζίνα. Την πήρα δύο φορές τηλέφωνο για να της μιλήσω. Την πρώτη φορά μου είπε η Ρούλα ότι ήταν έξω και τη δεύτερη ότι κοιμόταν. Την άλλη μέρα έφυγαν και πήγαν στην Αθήνα».

Η γυναίκα αναφέρθηκε ακόμα και στη σχέση της Ρούλας – ο πατέρας της οποίας ζήτησε από τον Αλέξη Κούγια να την αναλάβει – με τον Μάνο. Όπως είπε, η μητέρα των τριών παιδιών ζήλευε τον πρώην σύζυγό της, όμως κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσε να φτάσει στο σημείο να σκοτώσει τα παιδιά της.

«Δεν ξέρουμε τι γινόταν μέσα στο σπίτι τους. Εγώ 10 χρόνια που την ξέρω, την ήξερα για καλή γυναίκα. Αν γνωρίζαμε κάτι θα το λέγαμε στην Ασφάλεια», κατέληξε.