Πάτρα: Πέθανε ο ιδρυτής της Πατραϊκής ζυθοποιΐας

Η κηδεία θα γίνει αύριο, Δευτέρα, στις 4:30 στον ιερό ναό του Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης στα Κριθαράκια του Δήμου Ερύμανθου.

Κόπηκε το νήμα της ζωής για τον Κώστα Αντωνακόπουλο, ιδρυτής της Πατραϊκής ζυθοποιΐας, της πρώτης μικρής ζυθοποιΐας της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας, παράγωγος της μπύρας ORA, σε ηλικία 66 ετών.

Η αρχή έγινε με την Διώνη, την ξανθιά μπύρα και όταν προστέθηκαν οι επόμενοι τέσσερις κωδικοί έγινε rebranding σε ORA.

Ο Κώστας Αντωνακόπουλος σπούδασε Μηχανικός Η/Υ στο Technische Universitaet Berlin ( Τμήμα Πληροφορικής & Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών) και Πολιτικές επιστήμες και Πολιτική Οικονομία επίσης στο Βερολίνο. Έχει μεταπτυχιακό ως Οικονομολόγος Μηχανικός από Technische Fachohschule Berlin.

Το διάστημα από τον Οκτώβριο 2003 έως τον Αύγουστος 2017 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Διαδημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ (ΚΤΑΔΑ Αναπτυξιακή ΑΕ) Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Δυτικής Αχαΐας. Το 2017 ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για το Επιμελητήριο Αχαΐας, στο τμήμα Μεταποίησης με τον συνδυασμό του Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Απέκτησε δύο κόρες, την Ευανθία και την Αλεξάνδρα οι οποίες θα συνεχίσουν επάξια το έργο του στο χώρο της Ζυθοποιΐας μαζί με την σύζυγό του, Κατερίνα.