Πάτρα: Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ η μαθήτρια που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα

Η μαθήτρια λιποθύμησε χθες, ενώ βρισκόταν στο σχολείο της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ η μαθήτρια από το 6ο ΕΠΑΛ στην περιοχή της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα, η οποία έπειτα από εξετάσεις που της έγιναν διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από μηνιγγιτιδόκοκκο.

Οι εξετάσεις που έγιναν βγήκαν θετικές στο μηνιγγιτιδόκοκκο και αμέσως δόθηκε εντολή να μη λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα σήμερα και να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο.

Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, συνεργεία θα προχωρήσουν στην απολύμανση του χώρου, ενώ, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, βρίσκεται σε εξέλιξη η ανίχνευση των επαφών της μαθήτριας.

Μετά το περιστατικό κλειστά θα παραμείνουν το 6ο και το 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας, τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, σύμφωνα με το tempo24.news.

Η ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου:

Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε πριν από λίγο από το νοσοκομείο, να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ό,τι συνέβη. Θα σας ενημερώσουμε, αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κ. Μητσοτάκης: Διπλό το μήνυμα του ανασχηματισμού – Ανανέωση και δράση για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή του πολίτη
15 Μαρτίου, 2025
Βόλος: 47χρονος εισέβαλε σε σπίτι και απείλησε ηλικιωμένο ζευγάρι με μαχαίρι για ένα… κινητό τηλέφωνο
15 Μαρτίου, 2025
Θρήνος για τον 21χρονο Γιόχαν που βρέθηκε νεκρός στο φαράγγι της Σαμαριάς – Το συγκλονιτικό μήνυμα της οικογένειάς του
15 Μαρτίου, 2025
Αμαλιάδα: Η ιατροδικαστική έκθεση-φωτιά για τον θάνατο του Παναγιωτάκη – Τα σχόλια του διάσημου Γερμανού ιατροδικαστή
15 Μαρτίου, 2025
Ν. Ανδρουλάκης: Έχει έρθει η ώρα της πολιτικής αλλαγής – Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ
15 Μαρτίου, 2025
Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της Κυβέρνησης (pics)
15 Μαρτίου, 2025
Αρβανίτης: «Υπάρχει πρόταση απέναντι στο χάος Μητσοτάκη: Σωκράτης Φάμελλος και ΣΥΡΙΖΑ»
15 Μαρτίου, 2025
«Σεμνότητα και αποτελεσματικότητα»: Τα μηνύματα των νέων υπουργών
15 Μαρτίου, 2025
ΟΗΕ: Ευκαιρία για ουσιαστικές συζητήσεις η Πενταμερής
15 Μαρτίου, 2025
Λευκωσία: Νεκρό βρέφος σε αυτοκίνητο – Φέρεται ότι το ξέχασε η μητέρα του
15 Μαρτίου, 2025