Πάτρα: «Υπάρχουν σαφή ευρήματα για Μαλένα και Ίριδα» – «Ίδια η κεταμίνη που κυκλοφορεί νόμιμα και παράνομα»

Για την κεταμίνη που βρέθηκε στη Τζωρτζίνα και την εξέλιξη των ερευνών για τα άλλα δύο παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”.

«Εγώ θα έλεγα να περιμένουμε τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής διερεύνησης γιατί για τη Τζωρτζίνα το μόνο που έχουμε ως στοιχείο είναι η αρχική εκτίμηση του ιατροδικαστή που αφορά την αιτία θανάτου» σημείωσε για την πορεία των εξελίξεων.

«Ο συνάδελφος με την ιατροδικαστική έκθεση, με το σύνολο των ευρημάτων που θα έχουμε από τις ιστολογικές και σε συνδυασμό με τις τοξικολογικές θα δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις» συμπλήρωσε.

«Όταν μια υπερασπιστική γραμμή έχει μπροστά της τρεις ανθρωποκτονίες, θα έλεγα ότι πριν βάλει τους ειδικούς να αναμένει τα αποτελέσματα και τα τελικά πορίσματα και στο τέλος να θέσει τα ερωτήματα» είπε και πρόσθεσε πως «με αυτό τον τρόπο μπορεί να εκτεθούν συνάδελφοι».

«Στα δύο πρώτα παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα, δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση» τόνισε ο κ. Λέων, συμπληρώνοντας: «Δεν ξεκινάμε από βεβαιότητες. Ξεκινάμε από σαφή ευρήματα, τα οποία επανελέγχονται ουσιαστικά και επαναξιολογούνται οι αιτίες θανάτου που ήταν άστοχες».

Τέλος, ο έμπειρος ιατροδικαστής εκτίμησε ότι οι συνάδελφοί του θα ολοκληρώσουν την έρευνά τους μετά το τέλος του μήνα, ενώ ζήτησε από όλους όσοι βγαίνουν να μιλήσουν για τη σχετική υπόθεση, να έχουν υπ’ όψιν τους τα στοιχεία που υπήρχαν στο φάκελο της κάθε περίπτωσης και να μην μιλούν από μηδενική βάση.

«Ίδια η κεταμίνη που κυκλοφορεί νόμιμα και παράνομα»

Για την ουσία που εντοπίστηκε στη Τζωρτζίνα μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ.

«Για την κεταμίνη υπάρχει μια μικρή παρεξήγηση σε όσα ακούγονται. Η κεταμίνη είναι μια φαρμακολογικώς δραστική ουσία, η οποία ανιχνεύθηκε στο εργαστήριό μας, με τη μορφή που κυκλοφορεί: αυτή της υδροχλωρικής κεταμίνης» σημείωσε η κυρία Σαρδέλη, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει γίνει κάποια άλλη ανάλυση, δηλαδή αν είναι νοσοκομειακή ή όχι.

«Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την κεταμίνη που υπάρχει και χορηγείται νομίμως στα νοσοκομεία, από την κεταμίνη που κυκλοφορεί παρανόμως» τόνισε η Χρύσα Σαρδέλη.

Μάλιστα, όπως σημείωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας το γεγονός αυτό αφορά και στην κεταμίνη που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι για τα ζώα. «Είναι ακριβώς το ίδιο» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η Χρύσα Σαρδέλη.

-Ad-