Patrizia Falcinelli: Συνάντηση με το Νίκο Χαρδαλιά είχε η Πρέσβης της Ιταλίας

Η Πρέσβης της Ιταλίας Patrizia Falcinelli συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά. Συζητήθηκαν οι προοπτικές της σχέσης των δυο Χωρών στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας· μια ιδιαίτερα ευσταθείς σχέση χάρη στην εμπειρία που έχει αποκομιθεί από τις δυο Χώρες και τους τομείς συνεργασίας τους για την αντιμετώπιση κοινών κινδύνων (δασικές πυρκαγιές, σεισμοί, υδρογεωλογικοί κίνδυνοι κλπ).

Η Πρέσβης παρουσίασε στον Υφυπουργό, ενδεχόμενες, περαιτέρω πτυχές συνεργασίας που οι ιταλικές και ελληνικές Αρχές θα μπορούσαν από κοινού να αναπτύξουν, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο του Eυρωπαϊκού Συστήματος για την Αντιμετώπιση των Φυσικών Φαινομένων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην δυνατότητα ανταλλαγής και μερισμού των καλύτερων πρακτικών που ανέπτυξαν στο πλαίσιο του Κοινοτικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην ενημέρωση σχετικά με την εκστρατεία εμβολιασμού στην Ελλάδα καθώς και στα μέτρα που λαμβάνονται από τις ελληνικές Αρχές, και κυρίως από την ελληνική Πολιτική Προστασία, για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19. Τέλος, η συνάντηση αυτή αποτέλεσε μια ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική Πολιτική Προστασία στις προβλεπόμενες από τις ελληνικές Αρχές διαδικασίες εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα.