Παύλος Χρηστίδης στο newsique: «Βγαίνουμε μπροστά με οδηγό τα οράματα και τις αξίες μας»

Την άποψη πως το 11ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι το Κίνημα ήταν, είναι και θα παραμείνει ο πρωταγωνιστής της προσπάθειας ανασυγκρότησης της μεγάλης δημοκρατικής, πατριωτικής παράταξης, εξέφρασε μέσω του newsique.gr, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

«Το 11ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ήταν ένα μεγάλο γεγονός, με ανοιχτές διαδικασίες, όπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις και θέσεις. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ήταν για ακόμη μια φορά εκεί, από κάθε γωνία της πατρίδας μας για να εκφράσει τις αγωνίες και το ενδιαφέρον του για την πορεία του κινήματος που άλλαξε την Ελλάδα και έδωσε ευκαιρίες στους Έλληνες», σχολίασε αρχικά ο Παύλος Χρηστίδης σχετικά με το ποιο νόημα του 11ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι: «Ήταν ένα συνέδριο για να βάλουμε μπροστά την πολιτική, τις διαχρονικές αξίες και την παρακαταθήκη μας, τα στελέχη μας που έδωσαν μάχες για να κρατήσουν την παράταξη όρθια, για να Βάλουμε μπροστά το έργο μας στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στο δρόμο. Ήταν ένα συνέδριο για να να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να χτίσουμε τις γέφυρες με το μέλλον. Βγαίνουμε από το 11ο συνέδριο πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι και με ξεκάθαρο μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ ήταν είναι και θα παραμείνει ο πρωταγωνιστής της προσπάθειας ανασυγκρότησης της μεγάλης δημοκρατικής, πατριωτικής παράταξης».

Σε ερωτήση σχετικά με την ομιλία του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος έθεσε θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Τα ζητήματα δεν είναι και δεν πρέπει να γίνονται προσωπικά. Και ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του, στο τέλος. Επομένως, ακόμα και αν προσυνεδριακά κάποιοι παρήγαν περισσότερη εσωστρέφεια από όση άντεχαν τα μέλη και τα στελέχη μας, οφείλουμε τώρα να προχωρήσουμε πιο ενωμένοι, πιο δυνατοί, πιο αποτελεσματικοί, πιο σαφείς στους σχεδιασμούς μας. Η παράταξη μας πρέπει να έχει στραμμένη την προσοχή και το ενδιαφέρον της στους πολίτες, τα προβλήματα τους και τις λύσεις που προτείνει. Οι οικονομικές, κοινωνικές ανισότητες της κρίσης, τα εθνικά μας θέματα και ο ρόλος μας στην περιοχή την περίοδο σύγκρουσης ΗΠΑ-Κίνας, η περιβαλλοντική κρίση, η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, το δημογραφικό και προφανώς οι προκλήσεις αντιμετώπισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών είναι για την παράταξη μας θέματα πρώτης προτεραιότητας. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε νέα παραδείγματα κομματικής λειτουργίας, με σεβασμό στην εσωτερική λειτουργία, ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα, ανοιχτές διαδικασίες και ψηφιοποίηση του Κινήματος. Και όλα αυτά να οδηγήσουν σε μια νέα ενότητα, που θα οδηγήσει την παράταξη και την πατρίδα μας μπροστά».

-Ad-