Παύλος Μαρινάκης για επιστροφές επιδοτήσεων: Μόλις το 1,7 τις χιλίοις των επιχειρήσεων καλείται να δώσει πίσω χρήματα

Ο Παύλος Μαρινάκης στην ανακοίνωσή του τονίζει χαρακτηριστικά ότι για μικρό αριθμό επιχειρήσεων προέκυψε η ανάγκη επανυπολογισμού των κρατικών ενισχύσεων και ότι ζητείται επιστροφή μόλις στο 1,7 τις χιλίοις των επιχειρήσεων που επιδοτήθηκαν.

Για «φθηνούς και ανενημέρωτους για την πραγματικότητα λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σχετικά με την επιστροφή ενισχύσεων που ζητείται από κάποιες επιχειρήσεις.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα ποσά που ζητείται να επιστραφούν είναι μέχρι 200 ευρώ. Η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη: «Από την αρχή της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης που ξέσπασε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η Ελληνική Κυβέρνηση διέθεσε συνολικά περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος του ρεύματος.

Από αυτά, περίπου 5 δις αφορούσαν μόνο στις επιχειρήσεις, εκ των οποίων πάνω από 800 εκ. χορηγήθηκαν σε 1.250.000 καταναλωτές οι οποίοι είναι: επιχειρήσεις με παροχές ισχύος έως 35 KVA, αγρότες καθώς και αρτοποιεία.

Εκ των υστέρων, προέκυψε η ανάγκη επανυπολογισμού των κρατικών ενισχύσεων για έναν μικρό αριθμό επιχειρήσεων, προκειμένου να ελεγχθεί αν είχαν λάβει τα ορθά ποσά σε σχέση με τα ανώτατα όρια ενίσχυσης για κάθε κατηγορία δικαιούχων, όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο επανυπολογισμός αυτός είχε ως αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να πρέπει να διαθέσει επιπλέον 4,2 εκ. ευρώ σε περίπου 130.000 επιχειρήσεις και σε λιγότερες από 2.200 να ζητείται η επιστροφή συνολικού ποσού 970.000 ευρώ.

Οι καταναλωτές από τους οποίους ζητείται επιστροφή ενισχύσεων αντιστοιχούν στο 1,7 τις χιλίοις επί του συνόλου όσων επιχειρήσεων, αγροτών και αρτοποιείων ενισχύθηκαν συνολικά. Τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν από την κάθε επιχείρηση είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους ποσά μέχρι 200 ευρώ.

Τα ποσά των επιστροφών, λοιπόν, αντιστοιχούν στο 1,2 τοις χιλίοις επί του συνόλου των χρημάτων που έχει λάβει μόνο αυτή η υποκατηγορία επιχειρήσεων (επιχειρήσεις, αγρότες, αρτοποιεία) ως κρατική ενίσχυση.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση για ακόμα μια φορά, χωρίς να ενημερωθεί για το πραγματικό μέγεθος του ζητήματος, σπεύδει να το μεγεθύνει σε ανεξήγητο βαθμό χρησιμοποιώντας την προσφιλή της τακτική να αιτείται παραιτήσεις Υπουργών κάνοντας φθηνή αντιπολίτευση».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Βόρεια Μακεδονία: Πέντε νεαρά παιδιά από την φωτιά στο κλαμπ δίνουν μάχη σε ελληνικά νοσοκομεία
17 Μαρτίου, 2025
Σέρρες: Ελεύθεροι υπό όρους οι 8 συλληφθέντες για αρχαιοκαπηλία – Αύριο απολογείται ο ένατος συλληφθείς
17 Μαρτίου, 2025
Αρβανίτης: Αυτά αναφέρει για την Ελλάδα η νέα έκθεση της Ενωσης Πολιτικών Ελευθεριών για την Ευρώπη
17 Μαρτίου, 2025
Έως και τις 20 Μαρτίου οι αιτήσεις για το Εξοικονομώ 2025
17 Μαρτίου, 2025
Κοζάνη: Μετωπική σύγκρουση οχημάτων – Οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα
17 Μαρτίου, 2025
Στα χέρια της αστυνομίας πενταμέλης συμμορία που είχε βάλει στο στόχαστρο ηλικιωμένες γυναίκες
17 Μαρτίου, 2025
Συνελήφθη 39χρονος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Γκάζι τον Δεκέμβριο του 2023
17 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 30χρονος που καταγγέλθηκε ότι εξαπατούσε γυναίκες με τις οποίες διατηρούσε σχέσεις
17 Μαρτίου, 2025
Θρηνεί η Βόρεια Μακεδονία για τους 59 νεκρούς σε κλαμπ – Σπαρακτικές μαρτυρίες
17 Μαρτίου, 2025
Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση του 3χρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Κρήτη – Τα έξι κρίσιμα ερωτήματα
17 Μαρτίου, 2025