Παύλος Πολάκης: Δημόσια μια τράπεζα, ένα διυλιστήριο και η ΔΕΗ οπωσδήποτε για να μειωθεί η ακρίβεια και να συζητήσω για συμμαχίες

Για τους στόχους της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Ενημέρωση στις 8» με τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τη Βασιλική Πολίτου ο βουλευτής Χανίων του κόμματος, Παύλος Πολάκης.

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη «να υπάρξει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση» και «εναλλακτικό πρόγραμμα ορατής διακυβέρνησης που θα αντικαταστήσει την αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία κλείνει σιγά-σιγά τον κύκλο της», σημειώνοντας ότι κατέθεσε ένα πολιτικό πρόγραμμα έξι πυλώνων το οποίο «αντιστοιχεί» όπως τόνισε «στις ανάγκες της κοινωνίας».

«Ο κόσμος βιώνει μία τεράστια εκτίναξη της ακρίβειας, μια τεράστια αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος τεσσάρων τραπεζών, δύο διυλιστηρίων, έξι εταιρειών ενέργειας και δεκαπέντε χονδρεμπορικών επιχειρήσεων» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «15-17 δις ευρώ φεύγουν από τις τσέπες των ανθρώπων και καταλήγουν ως κέρδη σε αυτές τις εταιρείες». Για τις τράπεζες ο κ. Πολάκης γνωστοποίησε ότι προτείνει «μία τουλάχιστον από τις τέσσερις να γίνει δημόσια» καθώς και «τη ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο». Ερωτηθείς για ενδεχόμενη συμμαχία με άλλα κόμματα, υποστήριξε ότι είναι διατεθειμένος να το πράξει μόνο με εκείνους που θα συμφωνήσουν σε αυτή τη βάση.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης και για ζητήματα που αφορούν τα πεδία της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Για το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι παρατηρείται τεράστια φυγή στο εξωτερικό καθώς οι εργαζόμενοι «βλέπουν ότι εδώ δεν αμείβονται και δεν έχουν προοπτική» ενώ σε ό,τι αφορά τα σχολικά ζητήματα έφερε ως παράδειγμα την κατάσταση στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σφακείων, το οποίο «εν έτει 2024, έχει δύο καθηγητές».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: