Paxlovid: Τι είναι το χάπι της Pfizer που παίρνει ο Μπάιντεν για τον κορονοϊό

Ο Τζο Μπάιντεν νοσεί με κορονοϊό και βρίσκεται σε καραντίνα, με τους θεράποντες ιατρούς να χορηγούν στον Αμερικανό πρόεδρο το Paxlovid, που είναι το χάπι που ανέπτυξε η Pfizer για την καταπολέμηση του ιού.

Το συγκεκριμένο φάρμακο είναι παρόμοιο με εκείνο της Merc, ενώ έλαβε έγκριση για κυκλοφορία στην αγορά τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε ο FDA η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ.

Το Paxlovid λοιπόν, είναι ένα αντιιικό φάρμακο το οποίο δεν νικάει τον κορονοϊό, ούτε μπορεί να προλάβει την εμφάνιση του ιού. Αντιθέτως, χορηγείται κατά τις πρώτες μέρες της νόσησης, ώστε να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα και να τα κάνει ήπια, καθώς προσπαθεί να μπλοκάρει την ικανότητα του ιού να αντιγράψει τον εαυτό του.

Έτσι, για να φέρει αποτέλεσμα πρέπει να χορηγηθεί κατά τις πρώτες μέρες της νόσης και όχι αργότερα, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα μπορέσει να περιορίσει κάπως τον ιό.

Μπάιντεν: Είμαι μια χαρά

Όπως αναφέρουν οι θεράποντες ιατροί του Μπάιντεν, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει μόνο ήπια συμπτώματα, όπως καταρροή, κόπωση και ξηρό βήχα.

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε ανάρτηση στο Twitter για την κατάσταση της υγείας του και έγραψε ότι «φίλοι μου, είμαι πολύ καλά. Πάντα απασχολημένος!». Παράλληλα, συνόδευσε την ανάρτηση με μια φωτογραφία του, με στόχο να δείξει ότι παραμένει πάντα στα ηνία της χώρας.

Στη φωτογραφία εικονίζεται ένας χαμογελαστός Μπάιντεν, με κοστούμι και πουκάμισο, αλλά χωρίς γραβάτα, σε ένα γραφείο του Λευκού Οίκου. Κρατάει ένα στυλό και μπροστά του υπάρχουν τηλέφωνα, χαρτιά και ένα μπουκάλι με νερό.

-Ad-