Πειραιάς: Διπλό ριφιφί σε εταιρεία εμπορίας χρυσού με λεία κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ

Από τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας στην καρδιά του Πειραιά, μέσα στην εταιρεία που εμπορεύεται χρυσό κι κοσμήματα από αυτή την τρύπα.

Το διπλό ριφιφί έχει ολοκληρωθεί κι οι δράστες έχουν αφήσει πίσω τους αυτές τις εικόνες. Μικρές τρύπες σε τοίχους από τις οποίες πέρασαν μικροκάμερες για να εντοπίσουν το χρηματοκιβώτιο, τα καλώδια για το διαδίκτυο και τα τηλέφωνα ξεχαρβαλωμένα στον πίνακα της πολυκατοικίας και μια σειρά από παραβιασμένες πόρτες που πρόδιδαν τις κινήσεις τους.

Μέσα στις γιορτές του Πάσχα χτύπησαν δύο φορές και κατάφεραν τελικά να φύγουν με κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ, που υπήρχαν σε χρηματοκιβώτιο, το οποίο παραβίασαν με οξυγονοκόλληση.

Το ριφιφί αποκαλύφθηκε χθες το πρωί, όταν υπάλληλοι των δύο εταιρειών επέστρεψαν στα γραφεία τους από τις διακοπές του Πάσχα.

Όπως λέει στο Live News το περιβάλλον του ιδιοκτήτη της επιχείρησης εμπορίας χρυσού, οι δράστες ήταν οργανωμένοι κι το σχέδιό τους, είχε δύο φάσεις. Στόχος τους ήταν αρχικά να απενεργοποιήσουν τους συναγερμούς για να μπορέσουν να προχωρήσουν στα ενδότερα ανενόχλητοι.

Κόψανε το κεντρικό καλώδιο της πολυκατοικίας, νομίζοντας ότι δεν θα χτυπήσουν οι συναγερμοί. Είχαν έρθει 2 ημέρες νωρίτερα. Εδώ, υπήρξε μελέτη, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να μπουν. Ευτυχώς δεν ήταν μεγαλύτερη η ζημιά», ανέφερε το περιβάλλον του ιδιοκτήτη.

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας έκοψαν τα καλώδια στον πίνακα της πολυκατοικίας και πολύ γρήγορα έθεσαν σε εφαρμογή τη δεύτερη φάση του σχεδίου τους.

Οι άγνωστοι δράστες έφτασαν σε υπό κατασκευή κτίριο επί της οδού Νοταρά και από την τρύπα μπήκαν στη ναυτιλιακή. Στο βάθος εδώ φαίνεται η δεύτερη τρύπα που άνοιξαν και τους οδήγησε στην εταιρεία εμπορίας χρυσού.

Με τις μικροκάμερες που πέρασαν σε τοίχους εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο και κατάφεραν να το παραβιάσουν. Δεν μπόρεσαν όμως να το πάρουν μαζί τους.

Οι κινήσεις τους δεν έγιναν αντιληπτές. Ούτε όταν έκοψαν τα καλώδια στον πίνακα την πρώτη φορά που μπήκαν στην πολυκατοικία, ούτε όταν έφτασαν για δεύτερη φορά και έκαναν οξυγονοκόλληση για να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο.

Οι δράστες παραμένουν άφαντοι, με τους αστυνομικούς που προσπαθούν να φτάσουν στα ίχνη τους, να εξετάζουν μια σειρά από εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή σε μια προσπάθεια να τους εντοπίσουν.