Πειραιάς: Συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την βομβιστική επίθεση

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την βομβιστική επίθεση δίπλα σε πολυσύχναστο πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά.

Τα αίτια, τις συνθήκες και τους αυτουργούς της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 8 Μαρτίου σε βενζινάδικο στη συμβολή των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Πυθαγόρα στον Πειραιά διευρευνούν έμπειρα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Είναι νωρίς για να μιλήσουμε γι΄ αυτήν την επίθεση. Το Τμήμα Εκβιαστών έχει αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση. Ευτυχώς δεν κόστισε τη ζωή σε κάποιον πολίτη, είχαμε φθορές πολύ μεγάλης επιφάνειας και σε σταθμευμένα οχήματα και σε οικίες. Η αστυνομία προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία απ΄ τις κάμερες και άλλα και το πώς έφτασαν στο σημείο», είπε αρχικά.

«Ακόμη δεν έχουν καταθέσει βασικοί μάρτυρές της υπόθεσης πχ ο ιδιοκτήτης. Ερευνά η αστυνομία και την ποσότητα της εκρηκτικής ύλης για να έχει σαφή στοιχεία. Η αστυνομία ερευνά και σε γνωστά δίκτυα της νύχτας», συμπλήρωσε η κ. Δημογλίδου.

Αναφορικά με τις «ομάδες της νύχτας» ο δικηγόρος κ. Γιάννης Μαρακάκης τόνισε: «Το timing για το «ξερίζωμα» επιλέγεται στρατηγικά από την αστυνομία και για να μην κινδυνεύσουν άλλοι και για να μπορέσει να φτάσει πιο βαθιά στο έγκλημα. Ας αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».