Πειθαρχικές διώξεις σε βάρος δικηγόρου για αναρτήσεις που στοχοποιούν την ηγεσία του Αρείου Πάγου και τον ανακριτή των Τεμπών

Πειθαρχικά ελέγχεται από το Δικηγορικό Σύλλογο η δικηγόρος, η οποία βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο έρευνας μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με αφορμή αναρτήσεις της που στοχοποιούν τον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών.

Με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας του Εφετείου Αθηνών, Σωτήρης Φέλιος κάνει γνωστό ότι έχει κινηθεί αυτεπαγγέλτως ασκώντας πειθαρχικές διώξεις.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος των Πειθαρχικών Τμημάτων του ΔΣΑ έχει «ασκήσει ήδη αυτεπαγγέλτως δύο πειθαρχικές διώξεις κατά της Δικηγόρου η οποία από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, εκφράζεται κατά τρόπο που θίγει το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος και προκαλεί σχόλια και δυσφήμιση σε βάρος του Δικηγορικού Σώματος, αναφερόμενη με υβριστικό τρόπο σε Δικαστές και Πολιτικούς για την υπόθεση των Τεμπών»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση οι διώξεις αφορούν:

Την 27/01/2025 ασκήθηκε κατ’ αυτής πειθαρχική Δίωξη και ανατέθηκε σε Πειθαρχικό Σύμβουλο η διερεύνηση της πειθαρχικώς ελεγκτέας συμπεριφοράς της για τα άνω.

Την 11/02/2025 έλαβα γνώση προσωπικά από δημοσίευση αναρτήσεώς της στο Facebook στην οποία εκφράζεται με υβριστικότατους χαρακτηρισμούς κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Ιωάννας Κλάπα, της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Γεωργίας Αδειλίνη και κατά του Εφέτη – Ανακριτή στην υπόθεση Τεμπών κυρίου Σωτηρίου Μπακαΐμη και άσκησα πειθαρχική δίωξη, ιδίως γιατί οι άνω χαρακτηρισμοι κατά των μνημονευθέντων Ανώτατων Δικαστικών θίγουν βαρυτατα την κυρία Κλάπα, την κυρία Αδειλίνη και τον κύριο Μπακαΐμη, όπως και το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αρίστος Δοξιάδης: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας
16 Μαρτίου, 2025
Αρχίζουν αύριο οι εξετάσεις PISA στα σχολεία
16 Μαρτίου, 2025
Κατώτατος μισθός: Ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες η νέα αύξηση
16 Μαρτίου, 2025
Συγχαρητήρια από Γεραπετρίτη και Ζαχαράκη στο νέο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Ιωάννη
16 Μαρτίου, 2025
Μπάγερν Μονάχου: Πέθανε ο Φριτς Σέρερ
16 Μαρτίου, 2025
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε την 20χρονη σύντροφό του
16 Μαρτίου, 2025
Γιάννης Μπέζος: «Δεν πολυβλεπόμαστε με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου»
16 Μαρτίου, 2025
Θεοδωρικάκος: «Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο στοχεύουμε στην αντιμετώπιση του δημογραφικού»
16 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Πού θα ρίξει χιόνια τις επόμενες ημέρες
16 Μαρτίου, 2025
Νίκος Πλακιάς για τον ανασχηματισμό: «Όποιος και να ήταν υπουργός θα έφερνε τα παιδιά μου πίσω;»
16 Μαρτίου, 2025