Πειθαρχική έρευνα εναντίον αστυνομικών

Τον διορισμό Ερευνών Αξιωματικού με σκοπό τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας εναντίον των μελών της Αστυνομίας που υπηρετούσαν στο Οδόφραγμα Αστρομερίτη – Ζώδιας για διερεύνηση ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων κατά τη στιγμή που επεσυνέβηκε το περιστατικό, αποφάσισε η Αστυνομία.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται σε απαντητική επιστολή του Υπουργείου Δικαιοσύνης στον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργο Περδίκη, μετά από ερώτημα που έθεσε σχετικά με το περιστατικό, σύμφωνα με το offsite.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Σαββίδη, ζητούσε όπως ενημερωθεί κατά πόσον είχε διαταχθεί πειθαρχική έρευνα σχετικά με το περιστατικό όπου αστυνομικοί της Κυπριακής Δημοκρατίας φέρονται να ανέκοψαν ασθενοφόρο στο οδόφραγμα Αστρομερίτη – Ζώδιας το οποίο μετέφερε ασθενή με σοβαρό πρόβλημα υγείας από τον Κ. Πύργο.

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα και με τις δηλώσεις του κοινοτάρχη Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, Νίκου Κλεάνθους στις 3:00 τα ξημερώματα της 21ης Μάρτιου 2020, δεν επετράπη η διέλευση ασθενοφόρου με 49χρονο Ε/κ ασθενή – ο οποίος υπέστη έμφραγμα και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη Λευκωσία – από το οδόφραγμα του Αστρομερίτη από τον υπεύθυνο αστυνομικό. Τελικά με καθυστέρηση μίας ώρας το ασθενοφόρο κατάφερε να διέλθει από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, με τον ασθενή να κρατείται τελικά στο ΓΝ Λευκωσίας.

Να σημειώσουμε πως για το όλο περιστατικό είχε προηγουμένως γίνει καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η εν λόγω έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.