Πελέ: Το συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα της συζύγου του Βραζιλιάνου θρύλου

Στις 29 Δεκεμβρίου 2022 η Βραζιλία και γενικά το ποδόσφαιρο και ο παγκόσμιος αθλητισμός βυθίστηκαν στη θλίψη για τον θάνατο του Πελέ και σήμερα 29 Ιανουαρίου, ένα μήνα μετά, η σύζυγός του, Μάρτσια Αόκι, φρόντισε να τον αποχαιρετήσει με ένα συγκινητικό μήνυμά της στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

Ο Πελέ, ένας πραγματικός θρύλος του ποδοσφαίρου, έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο τον οποίο αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια μέχρι και την τελευταία στιγμή, προκαλώντας πόνο σε όλους και ειδικά στους δικούς του ανθρώπους.

Όπως, για παράδειγμα, η σύζυγός του, η οποία μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram, ο οποίος παραμένει ενεργός παρά τον θάνατό του, έγραψε το ακόλουθο μήνυμα…

«Το να αποχαιρετήσω αυτόν που αγαπώ και να συνηθίσω να μην έχω στο πλευρό μου τον λόγο της ζωής μου, την αγάπη του γεμάτη στοργή, την φροντίδα και την αίσθηση του χιούμορ του θα πάρει χρόνο. Ήθελα μόνο μερικές στιγμές ακόμα ανταλλάσσοντας ματιές. Λίγες μέρες ακόμα παίζοντας με το κουτάβι μας, τον Κακάου.

Βρίσκω τον εαυτό μου να λαχταρά να σου λες «Μάρτσια, αγάπη μου, καλημέρα! Κοίτα πόσο όμορφη είναι η θάλασσα σήμερα…». Παρά το γεγονός ότι γνωρίζω ότι είναι μια αναπόφευκτη μοίρα για όλους μας, για μένα, όταν συμβιβάζομαι με την άφιξη αυτής της στιγμής, νιώθω σαν να λείπει ένα μέρος μου και ένα σφίξιμο στο στήθος μου.

Ταυτόχρονα, υπάρχει μια έντονη αίσθηση ευγνωμοσύνης που μπόρεσα να μοιραστώ τον πόνο μου με όλο τον κόσμο. Λάβαμε εκατομμύρια μηνύματα στοργής και αλληλεγγύης που γέμισαν την καρδιά μου με γαλήνη. Θέλω να ευχαριστήσω κάθε έναν από τους θαυμαστές του που εξακολουθούν να αποτίουν φόρο τιμής. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη Σάντος που μας στήριξε σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Το να μοιραστώ τη ζωή μου με τον Έντσον ήταν μια ευκαιρία να ζήσω μια αληθινή ιστορία αγάπης. Όπως και το να μοιραστώ την αγάπη για τον Πελέ μαζί σας. Αυτή η αγάπη δεν θα πεθάνει ποτέ και θα υπάρχει πάντα ανάμεσά μας. Για πάντα.

Με αγάπη,
Μάρτσια Αόκι – Η χήρα του Πελέ».