Πέντε Ιερείς… σατανάδες ασέλγησαν σε ανήλικα

Η υπόθεση ασέλγειας από ιερέα σε βάρος ανήλικου κοριτσιού στην Κέρκυρα προκαλεί οργή. Στη λίστα των θυμάτων προστέθηκε ένα 14χρονο κορίτσι.

Οι γονείς της ανήλικης κατέθεσαν μήνυση για ασέλγεια εναντίον του ιερέα, κατηγορώντας τον ότι ασελγούσε στο κορίτσι τους από την ηλικία των 10 ετών.

Ο πρώτος άνθρωπος που κατάλαβε ότι το κορίτσι ήταν κακοποιημένο ήταν ο θεολόγος της στο Γυμνάσιο. Εκείνος ειδοποίησε τους γονείς της και εκείνοι με τη σειρά τους, κατέθεσαν μήνυση στον Εισαγγελέα της Κέρκυρας.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις για την ασέλγεια 12χρονης από ιερέα στην ανατολική Μάνη

Ανοιχτή παραμένει και η υπόθεση της ασέλγειας του 12χρονου κοριτσιού από ιερέα στην ανατολική Μάνη. Το κορίτσι που παραμένει στο «Χαμόγελο του Παιδιού» επιμένει ότι κακοποιήθηκε. Εκκρεμεί η κατάθεση του παππού της που είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Οι υποθέσεις ασέλγειας από ιερείς σοκάρουν. Τον Μάρτιο του 2019 στη Μαγνησία, ιερέας καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση σε ένα κορίτσι μόλις 11 ετών.

Στη Στυλίδα, ιέρας δικάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο για ασέλγεια σε νεαρό με νοητική στέρηση. Στην Κοζάνη, ένας άλλος ιερέας πιάστηκε επ’ αυτοφόρω από περαστικό να ασελγεί σε ανήλικο το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής.

Τα μεγάλα θυματα σε αυτές τις υποθέσεις είναι τα παιδιά, ενώ οι αρχές είναι ιδαίτερα αυστηρές πια σε υποθέσεις ασέλγειας σε ανηλίκους.

Πηγή: Δελτίο STAR