Πένθος στην Πυροσβεστική για τον Γιώργο Κουτσοκώστα, που σκοτώθηκε στο τροχαίο στον Ασπρόπυργο – Προανάκριση και ΕΔΕ για την τραγωδία

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ένας 45χρονος πυροσβέστης, αργά το βράδυ της Παρασκευής (11.10.2024) στον Ασπρόπυργο, θα τεθούν στο μικροσκόπιο των αρμόδιων οργάνων της Πυροσβεστικής.

Ήδη έχει διαταχθεί να κινηθεί η διαδικασία προανάκρισης και Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος στον Ασπρόπυργο που προκάλεσαν τον θάνατο του άτυχου πυροσβέστη και τον τραυματισμό ακόμη δύο πυροσβεστικών υπαλλήλων, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

Η Πυροσβεστική προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση για το δυστύχημα που συνέβη χθες στον Ασπρόπυργο όταν όχημα της Υπηρεσίας, εντός του οποίου βρίσκονταν μέσα τρεις πυροσβέστες, ανετράπη επί της λεωφόρου Δημοκρατίας στον Ασπρόπυργο.

Ως αποτέλεσμα σκοτώθηκε ο οδηγός του Πυροσβεστικού οχήματος, του υπαρχιπυροσβέστη Γεώργιου Κουτσοκώστα, και τον τραυματισμό των άλλων δύο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Χθες, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, βραδινές ώρες, το Π.Σ. 3263 όχημα της Π.Υ. Ελευσίνας στελεχωμένο με τρεις Πυροσβεστικούς υπαλλήλους, κατά την επιστροφή στο σταθμό του από αστική πυρκαγιά, ανετράπη στο ύψος της γέφυρας του Ασπροπύργου Αττικής και επί της λεωφόρου Δημοκρατίας.

Από το Πυροσβεστικό όχημα απεγκλωβίστηκαν τραυματισμένοι δύο Πυροσβεστικοί υπάλληλοι ενώ ο τρίτος, οδηγός του οχήματος, ανασύρθηκε απο Πυροσβέστες της Π.Υ. Ελευσίνας και της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., χωρίς τις αισθήσεις του.

Και οι τρεις πυροσβεστικοί υπάλληλοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του οδηγού του Πυροσβεστικού οχήματος, Υπαρχιπυροσβέστη Γεώργιου Κουτσοκώστα, ετών 45.

Για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος που προκάλεσαν τον θάνατο ενός και τον τραυματισμό δύο ακόμη Πυροσβεστικών υπαλλήλων θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ όταν το πυροσβεστικό όχημα που πήγαινε σε συμβάν ανετράπη, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του ΙΚΑ.

Κατά την ανατροπή τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες (ένας πενταετούς υποχρέωσης και ένας εποχικός, σύμφωνα με πληροφορίες) ενώ χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί επιχείρηση απεγκλωβισμού του οδηγού, ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο 45χρονος οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ο θάνατος του αρχιπυροσβέστη ήταν σχεδόν ακαριαίος, καθώς το όχημα ανετράπη από τη μεριά του οδηγού.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Wrth: Το Βασιλικό Ινστιτούτο Παραδοσιακών Τεχνών αιχμαλωτίζει την Ελλάδα με την περίπλοκη τέχνη «Al-Qatt Al-Asiri»
12 Οκτωβρίου, 2024
Το Ισραήλ αντιμέτωπο με διεθνείς επικρίσεις μετά τα πυρά εναντίον της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο
12 Οκτωβρίου, 2024
Νοικοκυριά και επιχειρήσεις επέστρεψαν στο τραπεζικό σύστημα περίπου 19 δισ. ευρώ από το 2021
12 Οκτωβρίου, 2024
Χ. Δούκας για συναυλία στο Καλλιμάρμαρο: «Αν δε βρω το τέρμα, δε θα ησυχάσω» – Οι στίχοι του Φ. Δεληβοριά τα είπαν όλα
12 Οκτωβρίου, 2024
Πέθανε η εφοπλίστρια Αθηνά Μαρτίνου σε ηλικία 97 ετών
12 Οκτωβρίου, 2024
Κικίλιας για δυστύχημα στον Ασπρόπυργο: Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για τον χαμό ενός νέου πυροσβέστη
12 Οκτωβρίου, 2024
Ενιαία πλατφόρμα γιατρών όλης της χώρας – Τι μπορούν να βρουν οι πολίτες στο pis.gr
12 Οκτωβρίου, 2024
Αλλαγή ώρας 2024: Πότε γυρίζουμε τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα πίσω
12 Οκτωβρίου, 2024
Γεράσιμος Παπαδόπουλος: H σεισμική ύφεση στην Ελλάδα έκλεισε τριετία – Είναι φυσιολογική η «καθυστέρηση»
12 Οκτωβρίου, 2024
Καίτη Φίνου: Μεγάλοι δημοσιογράφοι έγραφαν ψέματα γιατί ήταν καψούρηδες μαζί μου
12 Οκτωβρίου, 2024