Πέραμα: Την Τετάρτη η απολογία των επτά αστυνομικών

Σε εξέλιξη παραμένει μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 16χρονου που διέφυγε κατά την καταδίωξη

Πολλά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν λίγα 24ωρα μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα που προκάλεσε τον θάνατο ενός νεαρού κακοποιού και οδήγησε στη σύλληψη επτά αστυνομικών.

Ο εισαγγελέας Πειραιά παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη 27/10 τους επτά αστυνομικούς που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός νεαρού οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου.

Οι έξι αστυφύλακες και ο ενας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η καταδίωξη του κλεμμένου ΙΧ ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε. Στο Πέραμα, ο οδηγός εμβόλισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, της μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.