Πέρασε από τη Λαμία η ΑΕΚ

Μπορεί να έπαιξε για παραπάνω από 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ινσούα, αλλά η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 1-0 στη Λαμία επί της τοπικής ομάδας, χάρη σε ένα γκολ του Ανσαριφάρντ στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης. Η Ένωση πήρε τους 3 πολύτιμους βαθμούς, καθώς κράτησε το μηδέν παθητικό για δεύτερο σερί παιχνίδι, με τη «συνταγή» του Μανόλο Χιμένεθ να πιάνει ξανά.

Η Ένωση προηγήθηκε με την πρώτη της ευκαιρία στο ματς, όταν στο 9’ ο Αλμπάνης έδωσε στον Τάνκοβιτς, ο οποίος έσωσε την μπάλα με τάκλιν, αυτή πήγε μετά από κόντρες στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος με ωραίο σουτ στην κίνηση δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Επασί.

Στο 11′ ο Καραμάνος λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα, όταν βγήκε σε καλή θέση, αλλά δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φάση, με τον Σβάρνα να τον προλαβαίνει την τελευταία στιγμή και να διορθώνει το λάθος που είχε κάνει αρχικά. Στο 18′ ο «δικέφαλος» είχε μεγάλη φάση για το 0-0. Εξαιρετική κάθετη του Τάνκοβιτς, έβγαλε τετ-α-τετ τον Μπακάκη με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά ο Έλληνας μπακ δεν κατάφερε να νικήσει με το πλασέ τον αντίπαλό του.

Στο 21′ η ΑΕΚ είχε δοκάρι, μετά από ωραία ντρίμπλα του Ινσούα και σέντρα στο ύψος του δευτέρου δοκαριού, με τον Ανσαριφάρντ να παίρνει την κεφαλιά, αλλά να μην βρίσκει για λίγο δίχτυα. Στο 22′ σουτ του Τάνκοβιτς έφυγε λίγο άουτ, με τον Σουηδό να είναι από τους κορυφαίους της ομάδας του.

Μάλιστα, ο Τάνκοβιτς είχε και καλή αμυντική συμπεριφορά στο 28′, έπειτα από σέντρα του Προβυδάκη, όταν η υπόλοιπη «κιτρινόμαυρη» άμυνα έδειξε για ακόμη μια φορά να μην ανταποκρίνεται σωστά. Στο 35′, ο Αλμάνης απέφυγε ωραία τον Μπεχαράνο, βρήκε χώρο να σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κοντράρει στο σώμα του Αντέτζο και πέρασε κόρνερ.

Στο 39′ καταγράφηκε η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Προβυδάκη, που έπιασε το σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, αλλά το σουτ του παίκτη της Λαμίας πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στην επανάληψη η Ένωση μπήκε πιο δυνατά, είχε μια ευκαιρία με τον Αλμπάνη στο 51′, με το σουτ που επιχείρησε να περνά εκτός τέρματος, αλλά τη… φόρα της την έκοψε η αποβολή του Ινσουά δύο λεπτά αργότερα. Στο 53′ ο Αργεντινός μπακ πάτησε τον πεσμένο Προβυδάκη στην προσπάθειά του να βρει την μπάλα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής του αγώνα να του δείξει την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο 64′ η Λαμία έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όταν σε ταχύτατη αντεπίθεση ο Αραμπούλι έφυγε απέναντι από τον Αθανασιάδη, αλλά αντί να πλασάρει πήγε να… αδειάσει τον Νεντελτσιάρου και αυτός τον έκοψε τελευταία στιγμή.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε αρκετές αλλαγές στην ομάδα του μετά την αποβολή του Ινσούα, ενώ το ίδιο έκανε και ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο οποίος σίγουρα δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιημένος με το 0-1.

Στο 72′ η ΑΕΚ είχε μια πολύ καλή φάση με τον Ολιβέιρα (είχε περάσει αλλαγή), που έκανε κούρσα 40 μέτρων, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και έκανε το διαγώνιο τελείωμα, αλλά ο Επασί μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

-Ad-