Πέρασε από την Ελβετία η ΑΕΚ – Κέρδισε 0-1 την Σεντ Γκάλεν

Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βόλφσμπουργκ, αποκλείοντας τη Σεντ Γκάλεν.

Η δυνατή βροχή στην Ελβετία δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για τους κιτρινόμαυρους, για τους οποίους τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα στο 4′, αν ο Τσιντώτας δεν έκανε μεγάλη επέμβαση για να αποτρέψει το αυτογκόλ του Ινσούα… Όχι και το καλύτερο ξεκίνημα, δηλαδή, για την Ένωση, η οποία ήταν σε θέση άμυνας στο πρώτο 25λεπτο αλλά στη συνέχεια άρχισε να ισορροπεί την κατάσταση και είχε φάσεις για να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο.

Η κεφαλιά του Λιβάια στο 32′ όμως, μετά το φάουλ του Κρίστιτσιτς, πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 36′ ο Ολιβέιρα νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Ατί-Ζιγκί. Ακόμη καλύτερη όμως -και ευτυχώς δεν κατέληξε γκολ- ήταν η ευκαιρία τη Σεντ Γκάλεν στο 37′ με το τετ α τετ του Ντουά, τον οποίο σταμάτησε ο Τσιντώτας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν βελτιωμένη, πατούσε καλύτερα, πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 71′, τελικά, πήρε και το προβάδισμα. Η ανατροπή του Ολιβέιρα από τον Στεργίου έστειλε τον διαιτητή στη βούλα του πέναλτι και ο Πορτογάλος ήταν και αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση, σκοράροντας στην επαναφορά μετά την απόκρουση του Ατί-Ζιγκί (0-1).

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα είχε πλέον το σκορ που ήθελε και το κράτησε ως το τέλος, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τον επόμενο προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βόλφσμπουργκ με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Σεντ Γκάλεν: Ατί-Ζιγκί, Κράουτσι, Στεργίου, Φαζλιζι, Μουχέιμ, Κιντιλά, Ρουίς (74′ Γιουάν), Γκέρτλερ, Στίλχαρτ, Ντουά (62′ Καμπέρι), Γκιγεμενό.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Λιβάια (90′ Σάκχοφ), Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (68′ Λέβι Γκαρσία).

-Ad-