Πέρασε από το Αγρίνιο η ΑΕΚ με 3άρα στον Παναιτωλικό

Με γκολ των Γκαρσία, Βράνιες και Τσούμπερ η ΑΕΚ επιβλήθηκε του Παναιτωλικού, αφήνοντας πίσω της την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Η Ένωση μπήκε καλά στον αγώνα, κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ, κράτησε μπάλα, πίεσε τους γηπεδούχους και τελικά άνοιξε το σκορ στο 13′, έχοντας και τη… βοήθεια του τερματοφύλακα Ροντρίγκες. Γιατί; Επειδή έκανε άστοχη έξοδο στη σέντρα του Μοχαμάντι, με αποτέλεσμα ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ (0-1).

Οι κιτρινόμαυροι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, είχαν ψυχολογία μετά το προβάδισμα, απείλησαν ξανά στο 21′ με το σουτ του Τσούμπερ που κόντραρε και έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι και τελικά το έβαλαν και το δεύτερο γκολ: Εκτέλεση φάουλ από τον Μάνταλο στο 26′, κεφαλιά του Βράνιες και 0-2.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά το έκανε με κάποια μακρινά σουτ που δεν προβλημάτισαν τον Στάνκοβιτς και το ημίχρονο βγήκε εύκολα για την ΑΕΚ.

Εύκολο θα μπορούσε να είναι και το δεύτερο και συνολικά το παιχνίδι, αν στο 49′ η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα μετά τη νέα κεφαλιά του Βράνιες, αλλά ο Βαρόνε έδιωξε πάνω στη γραμμή. Και λίγα λεπτά μετά, στο 58′, το ματς απέκτησε και πάλι ενδιαφέρον, αφού ο Βέργος με πλασέ εντός περιοχής μείωσε σε 1-2.

Με ενθουσιασμό από το γκολ, ο Παναιτωλικός ανέβηκε και πίεσε για την ισοφάριση, πλησιάζοντας σε αυτή στο 78′ με την κεφαλιά του Λε Ταλέκ, την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στάνκοβιτς. Οι Αγρινιώτες ήταν δυνατά μέσα στο παιχνίδι και πίστευαν ότι θα πάρουν αποτέλεσμα, η ΑΕΚ είχε στο νου της το 0-3 που έγινε 3-3 κόντρα στον ΟΦΗ και δεν ήθελε να το ξαναπάθει και… όντως δεν το έπαθε.

Στο 83′ ο Ανσαριφάρντ σούταρε, ο Μελίσσας απέκρουσε και ο Τσούμπερ στην επαναφορά έκανε το 1-3, κλειδώνοντας τους τρεις βαθμούς για τον δικέφαλο αετό. Οι Αγρινιώτες δεν είχαν, άλλωστε, χρόνο στη διάθεσή τους για να αποφύγουν το μοιραίο, έχοντας και δοκάρι στο 91′ σε κεφαλιά του Βέργου.

Παναιτωλικός: Ροντρίγκες (46′ Μελίσσας), Λούι (86′ Μόρσεϊ), Βργκοτς, Κορνέλιους, Αντούνες (74′ Αποστολάκης), Βαρόνε, Ντίας, Φλόρες, Μεντόσα (41′ Μπαρμπόσα), Βέργος, Ντουάρτε (74′ Ζεστέντ).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (67′ Σιμάνσκι), Λε Ταλέκ (84′ Σάκχοφ), Μάνταλος (75′ Χατζισαφί), Γκαρσία (84′ Σβάρνας), Αραούχο (75′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ.