Πέρασε από το Περιστέρι η ΑΕΚ

Πέρασε με νίκη 1-0 η ΑΕΚ από το Περιστέρι, χάρη στην κεφαλιά του Κρίστιτσιτς.

Ο Μάσιμο Καρέρα αποφάσισε να δώσει θέση βασικού στον Αραούχο -δύο μέρες μετά την επιστροφή του- και ο Αργεντίνος έγινε απειλητικός στο 6′ με την κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ. Ο ίδιος παίκτης ήταν που πλησίασε στο γκολ και στο 13′ με νέα κεφαλιά, για να ακολουθήσει η ακόμη καλύτερη ευκαιρία για την ΑΕΚ με το δοκάρι του Σιμάνσκι -πάλι με κεφαλιά- στο 20′.

Γενικά, όπως γίνεται αντιληπτό και από την καταγραφή των φάσεων, η Ένωση ήταν αυτή που έψαχνε περισσότερο το γκολ και στο 30′ πίστεψε ότι το πέτυχε με τον Σιμάνσκι, το πλασέ του οποίου από εξαιρετική θέση έφυγε άουτ όμως… Και μαζί έφυγε και το πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ, παρά τις προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων».

Στο 54′ πάντως -και ενώ ο Καρέρα είχε βγάλει ένα λεπτό νωρίτερα τον Αραούχο- ήταν η σειρά του Ατρόμητου να φλερτάρει με το γκολ, αλλά ο Γιακουμάκης αστόχησε με κοντινή κεφαλιά. Μια χαμένη ευκαιρία που θα την πλήρωνε, τελικά, στο 65′, όταν ο Σιμάνσκι έκανε ωραία σέντρα και ο Κρίστιτσιτς ακόμη πιο ωραία κεφαλιά, γράφοντας το 0-1.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν αμέσως τις αλλαγές προσπαθώντας να αλλάξουν και την εξέλιξη που είχε πάρει το ματς, αλλά η ΑΕΚ -για την οποία αποβλήθηκε στο τέλος με δεύτερη κίτρινη ο σκόρερ Κρίστιτσιτς- κράτησε το 1-0 και στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να βάλει και δεύτερο γκολ με τον Αλμπάνη, το σουτ του οποίου έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Γούτας.

Ατρόμητος: Μέγερι, Κιβρακίδης, Κατράνης, Στρούγγης, Γούτας, Χαρίσης, Μπουσούλατζιτς (71′ Βέλλιος), Ανδρούτσος (71′ Ούμπιδες), Νταβιώτης (75′ Ντε Πο), Ενσικουλού, Γιακουμάκης.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Λόπες, Μπακάκης, Σιμόες, Σιμάνσκι (85′ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστιτσιτς, Λιβάια (91′ Αλμπάνης), Αραούχο (53′ Βέρντε).

-Ad-