Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με την κυβέρνηση

Την επιβεβαίωση ότι υπήρξε πρόταση στην κυβέρνηση για μεταφορά προσφύγων στα Τοκμάκια, ένα σύμπλεγμα νησίδων στη Λέσβο, παρείχε ο Κώστας Μουτζούρης.

Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, επεσήμανε ότι «υπάρχει άποψη που κατατέθηκε στην κυβέρνηση για να μεταφερθούν πρόσφυγες στα Τοκμάκια της Λέσβου. Όμως δεν έγινε από τοπικούς άρχοντες».

«Έχει και θετικά και αρνητικά η πρόταση αυτή» συμπλήρωσε, αλλά διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν θα την πρότεινε ποτέ.

Ακόμα, ο κ. Μουτζούρης έκανε λόγο πώς «δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και να συζητήσουμε με την κυβέρνηση», ενώ υποστήριξε ότι αρμόδιος υπουργός, Νότης Μηταράκης, αποφεύγει τις επικοινωνίες μαζί του τις τελευταίες μέρες.

Σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να εκκινήσουν τα έργα κατασκευής δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα νησιά από την ερχόμενη Δευτέρα, ο περιφερειάρχης σημείωσε «ότι δεν είναι δυνατό να μπουν μπουλντόζες, οι κάτοικοι της περιοχής είναι ξεσηκωμένοι. Η κυβέρνηση έχει νουνέχεια».

«Τα υφιστάμενα camps θα κλείσουν για λόγους συμβολικούς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αλλά και επειδή πλήρωσαν πολλά οι κάτοικοι τα τελευταία χρόνια» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι είναι υπέρ των ειρηνικών διευθετήσεων των ζητημάτων.

«Ένα τόσο μεγάλο θέμα όπως το προσφυγικό, δεν μπορεί να λυθεί με ΜΑΤ και Αστυνομία. Εάν δεν το αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, δεν μπορεί να λυθεί» κατέληξε.