Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Να μην πάει στη Μόρια η Σακελλαρόπουλου

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, όπως αναφέρει το τοπικό ειδησεογραφικό site, stonisi.gr, ο κ. Μουτζούρης εξέφρασε την αντίθεσή του στον εκπρόσωπο της Προεδρίας για την πιθανή επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Μόρια, στις 20 Αυγούστου, για τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας που θα δημιουργηθεί με χρηματοδότηση της ολλανδικής κυβέρνησης.

Ο περιφερειάρχης, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος για την επίσκεψη της Προέδρου στο νησί, υποστήριξε πως η παρουσία της στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας «συμβάλει στην παγίωση της υπάρχουσας κατάστασης».

Στη δήλωση του ο κ. Μουτζούρης ανέφερε: «Ενημερωθήκαμε ότι ενδεχομένως στις 20 Αυγούστου η κ. Πρόεδρος ενδεχομένως θα επισκεφθεί το ΚΥΤ της Μόριας και ενδεχομένως θα παραστεί στα εγκαίνια κάποιας δομής ιατρικής. Οταν ερωτηθήκαμε από την Προεδρία της Δημοκρατίας απαντήσαμε ότι πολιτικώς έχουμε τοποθετηθεί υπέρ της πλήρους απομάκρυνσης του στρατοπέδου του ΚΥΤ της Μόριας. Κατά συνέπεια, κάθε επίσκεψη η οποία συμβάλει στην παγίωση αυτής της δομής μάς βρίσκει αντίθετους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι αν η κ. Πρόεδρος επισκεφθεί τους κατοίκους της Μόριας, εκφράσει τη συμπαράστασή της και δώσει εμπράκτως κάποια δείγματα συμπάθειας και συμπαραστάσεως, όμως αντιτιθέμεθα στην επίσκεψη στο ΚΥΤ και στην παγίωση της παραμονής της δομής στη θέση της».

Ας σημειωθεί ότι πριν από λίγο από Κυβερνητικούς κύκλους εκφράζονταν η έκπληξη τους σχετικά με την παρέμβαση του κ. Περιφερειάρχη στη διαμόρφωση του προγράμματος της Προέδρου της Δημοκρατίας. «Πρόκειται για την πρώτη μετά τη Μεταπολίτευση τέτοια παρέμβαση στο πρόγραμμα κατέχοντος το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.