Περιφέρειας Αττικής: Αυτόματος ψηφιακός βοηθός για κορονοϊό – Πως λειτουργεί

Αυτόματο ψηφιακό βοηθό, ενεργοποίησε η Περιφέρεια Αττικής, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις εν μέσω κορονοϊού.

«Ο Ψηφιακός Βοηθός παρέχει με αυτόματο και εύκολο τρόπο πληροφορίες για τον COVID-19 καθώς και για τις υπηρεσίες και τις δομές της περιφέρειας», υπογράμμισε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, συμπληρώνοντας: «Φέρνουμε την περιφέρεια στο κινητό των πολιτών και συγκεκριμένα ως μια επαφή στο facebook messenger. Χωρίς κάποια πρόσθετη εφαρμογή κινητού, ο χρήστης αποκτά με το κινητό του, πρόσβαση σε ένα πλήθος δεδομένων της περιφέρειας, ενώ οι πληροφορίες συνεχώς εμπλουτίζονται με δυναμικό τρόπο και ανάλογα με τα ερωτήματα με τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης».

Πώς λειτουργεί ο Ψηφιακός Βοηθός atticabot

Ο Ψηφιακός Βοηθός της Περιφέρειας Αττικής (atticabot) παρέχει εύκολα και απλά πληροφορίες και ενημέρωση για την περιφέρεια και τις υπηρεσίες της, ενώ δίνει χρήσιμες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τον COVID-19.

Οι απαντήσεις δίνονται με αυτοματοποιημένο τρόπο και λειτουργεί προς το παρόν μέσα από το facebook, ενώ σύντομα θα μπορεί να λειτουργεί και από το website της Περιφέρειας Αττικής. Για να χρησιμοποιήσετε τον ψηφιακό βοηθό χρειάζεται να έχετε στο κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή σας το facebook messenger και αρκεί να πατήσετε στο link: https://www.messenger.com/t/atticabot.

Ο χρήστης έχει πρόσβαση στις σχετικές πληροφορίες επιλέγοντας μεταξύ των μενού, πχ Μέτρα Προστασίας, Φόρμα κοκ ή να γράψει πληκτρολογώντας το δικό του ερώτημα, πχ Νέα, και ο Ψηφιακός Βοηθός με τεχνητή νοημοσύνη θα προσπαθήσει να καταλάβει το ερώτημα και να απαντήσει σχετικά.

Τη στιγμή αυτή ο Ψηφιακός Βοηθός βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία (beta) και παρακαλούνται όσοι χρήστες αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, έχουν κάποια παρατήρηση ή πρόταση βελτίωσης να τη στείλουν μέσω της φόρμας http://botakis.com/atticabot-feedback.

Οι πληροφορίες που παρέχονται αντλούνται από τον δικτυακό τόπο της περιφέρειας και ενημερώνονται συνεχώς ανάλογα με τα ερωτήματα που γίνονται. Με τον τρόπο αυτό η γνώση του ψηφιακού βοηθού είναι δυναμική και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες πληροφορίες και δεδομένα.

Σημειώνεται ότι δεν απαιτούνται προσωπικά στοιχεία και δεδομένα και ότι ο ΨΒΠ λειτουργεί για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τους άλλους τρόπους επικοινωνίας σε περίπτωση επείγουσας κατάστασης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αφγανιστάν: Δεκάδες παιδιά σκοτώθηκαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Πακιστάν
27 Δεκεμβρίου, 2024
Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές
27 Δεκεμβρίου, 2024
Σκυλακάκης: Το πρόβλημα με την υπερχείλιση στην παραλιακή είναι από το 2000
27 Δεκεμβρίου, 2024
Κρήτη: Ένας πατέρας με τους δύο γιους του επιτέθηκαν σε άνδρα
27 Δεκεμβρίου, 2024
Έφυγε από την ζωή η αρχαιολόγος Σεμέλη Πινγιάτογλου
27 Δεκεμβρίου, 2024
Δεκάδες μετανάστες αγνοούνται μετά από ναυάγιο στα χωρικά ύδατα του Μαρόκου
27 Δεκεμβρίου, 2024
Πέθανε βορειοκορεάτης αιχμάλωτος πολέμου στην Ουκρανία
27 Δεκεμβρίου, 2024
Πόσο επικίνδυνα είναι τα βοθρολύματα που βγήκαν στην Ποσειδώνος μετά την έντονη βροχόπτωση
27 Δεκεμβρίου, 2024
Έρευνα σε βάρος της συζύγου του Νετανιάχου ζητούν οι Αρχές του Ισραήλ
27 Δεκεμβρίου, 2024
Uni Systems, το επόμενο success story του Μ. Τσαμάζ
27 Δεκεμβρίου, 2024