Περιοδεία Μητσοτάκη σε Αγρίνιο και Άρτα: «Να στείλουμε μήνυμα ώστε η φωνή της Ελλάδας να συνεχίσει να ακούγεται δυνατά στις Βρυξέλλες»

Πυκνώνουν οι περιοδείες και οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών πλησιάζοντας προς τις κάλπες του Ιουνίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστιάζει στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην ενίσχυση της θέσης της χώρας στην Ευρώπη και στην πολιτική σταθερότητα.

«Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές μετά τις δύο νίκες του Μαΐου και του Ιουνίου», τόνισε μιλώντας σε πολίτες στο Αγρίνιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να στείλουμε και σε αυτές τις ευρωεκλογές ένα μήνυμα ότι η φωνή της Ελλάδος πρέπει να εξακολουθεί να ακούγεται δυνατή στις Βρυξέλλες και την επόμενη πενταετία», συνέχισε ο Πρωθυπουργός ο οποίος μίλησε για την εξαιρετική συνεργασία που έχει με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος και με το δήμαρχο Αγρινίου.

«Απέναντι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αδιαφορία των πολιτών. Το τι θα γίνει στην Ευρώπη έχει πολλή μεγάλη σημασία για το τι θα γίνει στη χώρα μας. Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε μια Ελλάδα που ήταν «μαύρο πρόβατο» και να την κάνουμε πρωταγωνίστρια. Όταν η φωνή της Ελλάδος μετράει στην Ευρώπη μεταφράζεται προς όφελος όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων», τόνισε αναφέροντας ως παράδειγμα τα 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης με τα οποία χρηματοδοτούνται μεταξύ άλλων προληπτικές εξετάσεις και η τοποθέτηση διαδραστικών πινάκων στα σχολεία.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για τα έργα υποδομής στην περιοχή που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε ολοκληρώνονται ενώ και το Αγρίνιο, είπε, είναι μια πόλη που αλλάζει και δρομολογούνται σημαντικές δράσεις.

«Να αναλογιστούμε τα επόμενα πέντε χρόνια ποιες είναι οι μεγάλες προκλήσεις. Πώς θα φέρουμε παραπάνω κεφάλαια για επενδύσεις, πώς θα συνεχίσουμε να έχουμε μεταναστευτική πολιτική που προστατεύει τα σύνορά μας. Θα έχουμε κοινή αμυντική πολιτική στην Ευρώπη; Πόρους για ευρωπαϊκές προκλήσεις για το δημογραφικό;», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι σημαντικές αποφάσεις και οι πολίτες να αναλογιστούν ποιους θέλουν να τους εκπροσωπούν με την απάντηση, όπως είπε, να είναι η ΝΔ, η παράταξη που έβαλε και κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη.

«Να στείλουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές και να στείλουμε ένα ευρύτερο πολιτικό μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας και όσον αφορά το εγχώριο πολιτικό σύστημα. Μας εμπιστευτήκατε στις εκλογές με εντυπωσιακό ποσοστό ευθύνης. Είναι αλαζονικό όταν κάποιοι μας κατηγορούν για την αλαζονεία του 41%. Μα το 41% είστε εσείς. Δημοκρατία έχουμε. Είναι σημαντικό η κυβέρνηση να εξακολουθεί να έχει την ισχυρότερη νομιμοποίηση για να συνεχίσει τις αλλαγές. Η αντιπολίτευση λέει στείλτε μήνυμα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Θα στείλουμε το μήνυμα αλλά θα είναι μήνυμα σταθερότητας, συνέχειας και σκληρής δουλειάς», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ακρίβεια ταλανίζει τα νοικοκυριά και ανέφερε τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και είπε πως η διαρθρωτική απάντηση είναι οι μόνιμες αυξήσεις στο εισόδημα. «Αυτό γίνεται πράξη», τόνισε και μίλησε και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Η πολιτική μας δέσμευση για μείωση της ανεργίας έχει ουσιαστικά αποδώσει», συμπλήρωσε.

«Δεν μπορείς να έρχεσαι να λες ότι η απάντηση στην ακρίβεια είναι να μειώσουμε το ΦΠΑ και να δώσουμε 13ο και 14ο μισθό. Τα έχουμε ξανακούσει και κοντέψαμε να χρεοκοπήσουμε. Σας κοιτάνε στα μάτια και σας λένε ψέματα. Θα σας λέω πάντα την αλήθεια. Αυτά που μπορούν να γίνουν θα τα κάνουμε και αν κάτι πιστεύουμε ότι δεν μπορεί θα σας το λέμε. Δεν θα σας κοροϊδέψουμε όπως άλλοι», πρόσθεσε.

«Νομιμότητα παντού είχα πει στη ΔΕΘ. Περνάει μέσα από το μήνυμα ότι δεν θα δεχθούμε μεγάλες ή μικρές παρανομίες. Δεν θα συγκαλύπτουμε εφοριακούς που τα πιάνουν. Η βία στο ποδόσφαιρο δεν έχει θέση στη σύγχρονη Ελλάδα. Η μικρή παραβατικότητα δεν έχει θέση στην Ελλάδα που οραματιζόμαστε. Για να συνεχίσουμε στο δρόμο που ξεκινήσαμε χρειαζόμαστε μεγάλη νίκη στις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Θα την έχουμε. Για να την πετύχουμε χρειαζόμαστε συσπείρωση και συστράτευση όλων. Αντίπαλος μας είναι από τη μία η απάθεια και από την άλλη η μικρή γκρίνια. Τα παράπονα να τα αφήσουμε στην άκρη και να δούμε τη μεγάλη εικόνα και να μιλήσουμε για τη σημασία αυτών των εκλογών», τόνισε. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι ευρωεκλογές έχουν μεγάλη εθνική σημασία. «Όταν θα ξαναέρθω στην Αιτωλοακαρνανία μετά τις ευρωεκλογές, θα σας πω ότι ναι, βάλαμε και το εκλογικό τρίποντο ολοκληρώνοντας τις εκλογικές μας επιτυχίες με μια μεγάλη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές», πρόσθεσε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.