Περιοδεία Τσίπρα στην Πέλλα: Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ

Περιοδεία στην Πέλλα θα κάνει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο των εξορμήσεών του σε όλες τις πρωτεύουσες της περιφέρειας με αιχμή αυτές της Βορείου Ελλάδος, όπου παραδοσιακά η ΝΔ κυριαρχεί σε εκλογικά ποσοστά.

Η επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμπίπτει με μία χρονική στιγμή κατά την οποία η πλειονότητα των πολιτών δηλώνει πως το λεγόμενο “καλάθι του νοικοκυριού” δεν μπορεί να ικανοποιήσει στο ελάχιστο τις αυξημένες ανάγκες που προκαλεί η ακρίβεια κι ενώ το θέμα των πλειστηριασμών και μάλιστα πρώτων κατοικιών κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα.

“Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, που λεηλατείται από την αισχροκέρδεια και τους πάσης φύσεων “Πάτσηδες” θα δώσει πολύ σύντομα στην κάλπη την απάντηση στην κυβέρνηση των “κορακιών” και στο κόμμα των πραγματικών μπαταχτσήδων” σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος μετά την στοχοποίηση της συνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού χθες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Στην Κουμουνδούρου λένε πως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν εφαρμόζει μόνο άθλιες πολιτικές που ξεσπιτώνουν τον κόσμο από την πρώτη κατοικία τους, αλλά δεν είναι ικανοί να επιδείξουν την ελάχιστη ευαισθησία απέναντι σε μία χαμηλοσυνταξιούχο που βίωσε τον τρόμο να της σπάνε την πόρτα και να την πετούν βιαίως από το σπίτι της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απαντά στις αιτιάσεις της κυβέρνησης πως οι πλειστηριασμοί γίνονται με νομοθεσία της δικής του κυβερνητικής θητείας λέγοντας πως όλα αυτά γίνονται εξαιτίας του πτωχευτικού νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας που επισκέφθηκε την Ιωάννα Κολοβού για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στην περιπέτεια που βιώνει θύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ακριβώς για τον πτωχευτικό νόμο της ΝΔ καθώς και ότι την περίοδο των μνημονίων παρά τις πιέσεις της τρόικας υπήρχε προστασία της λαϊκής πρώτης κατοικίας. Στην Κουμουνδούρου θυμίζουν επίσης πως η ΝΔ ως κόμμα χρωστά 390 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο μέχρι πρότινος βουλευτής της, Ανδρέας Πάτσης λειτουργούσε ως “κοράκι” κι έπαιρνε και απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αναμένουν την αντίδραση του πρωθυπουργού στην τέταρτη κατά σειρά επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των υποκλοπών αν και όπως λένε “δεν τρέφουμε ελπίδες ότι ο κ. Μητσοτάκης θα βρει το θάρρος να εμφανιστεί στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις”.