Περισσότερες από 2.500 οριστικές αιτήσεις στo arogi.gov.gr – Ανοίγει η πλατφόρμα για Λάρισα και Φθιώτιδα

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 2.258 οριστικές αιτήσεις και 1920 προσωρινές αιτήσεις στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες arogi.gov.gr που έχει ανοίξει από χθες για το νομούς Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας ενημέρωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος από αύριο θα ενταχθούν στην πλατφόρμα και οι νομοί Λάρισας και Φθιώτιδας και μέχρι την Παρασκευή θα ενταχθούν και οι υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν. Παράλληλα, προχωρά και η διαδικασία για τα 45 χωριά που έχουν πληγεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο κ. Τριαντόπουλος επεσήμανε ότι δεν απαιτείται από τους δικαιούχους να πάρουν κάποιο έγγραφο από το Πυροσβεστικό Σώμα γιατί έχει εσωτερικοποιηθεί η σχετική διαδικασία και ότι τα στελέχη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, καθώς και τα στελέχη της ΑΑΔΕ εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να προχωρήσει η αυτοματοποιημένη διαδικασία άμεσα τις επόμενες ημέρες με στόχο οι πληγέντες κάτοικοι να λάβουν την αποζημίωση για την οικοσκευή αλλά και τις πρώτες ανάγκες αυτόματα, χωρίς να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα και αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές, είπε ο υφυπουργός, συνεχίζονται οι αυτοψίες από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 4200 αυτοψίες και καταγραφές σε σπίτια και σε κτίρια. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η διαδικασία των καταγραφών σε επιχειρήσεις από τις Επιτροπές Κρατικής Αρωγής. Έχουν γίνει περίπου 2800 αιτήσεις ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 600 αυτοψίες σε πληττόμενες επιχειρήσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Τέλος, όπως ενημέρωσε ο κ. Τριαντόπουλος σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, βγαίνει νέα Απόφαση έκτακτης χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ της Θεσσαλίας κοντά στα 11 εκατ. Ευρώ, η οποία όπως είπε θα καλύψει και τις ανάγκες σε ζωοτροφές προς τους κτηνοτρόφους των περιοχών που επλήγησαν.

«Μέχρι τώρα, το σύνολο της έκτακτης χρηματοδότησης διαμορφώνεται στα 52 εκατ. ευρώ. Συνεχίζουμε, σε στενή συνεργασία με όλους, με ταχείς ρυθμούς ώστε η αρωγή του κράτους να φτάσει άμεσα, σε αυτούς που το δικαιούνται. Σε αυτούς που έχουν πληγεί από αυτή τη μεγάλη φυσική καταστροφή. Και θα το κάνουμε», κατέληξε ο κ. Τριαντόπουλος.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025