Πέθανε αφού έκαναν 5 ώρες να τον μεταφέρουν με ασθενοφόρο

Ένας δασοπυροσβέστης έπαθε εγκεφαλικό και κλήθηκε ασθενοφόρο ενώ στην περιοχή υπήρχε ένας γιατρός, γενικής ιατρικής.

Ο γιατρός του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και προσπάθησε να τον κρατήσει στη ζωή, όμως ήταν άμεση ανάγκη να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Μέχρι να φτάσει όμως το ασθενοφόρο στο σημείο και από εκεί, να τον μεταφέρει στο Καρπενήσι, ο άνθρωπος ξεψύχησε.

Η τραγική ειρωνεία – σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγράφων- είναι ότι ένα ασθενοφόρο από την Αιτολωακαρνανία ή την Καρδίτσα -που ανήκουν σε άλλες περιφέρειες- θα έφτανε πολύ νωρίτερα…

Οι σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της Υγείας στην ορεινή Ευρυτανίας έχουν αναδειχθεί πολλές φορές και με τον χειρότερο τρόπο αφού συνάνθρωποι μας έχουν χαθεί περιμένοντας την μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση μιας γυναίκας που λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο είχε “φορτωθεί” κυριολεκτικά σε μηχάνημα δημοσίων έργων. Άλλοι ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων ενώ κάποιοι φεύγουν από τη ζωή περιμένοντας.

Όπως αναφέρει το dytikievritania το Κ.Υ Φραγκίστας διαθέτει ασθενοφόρο, ωστόσο οι τρεις ενεργοί οδηγοί δεν είναι εφικτό να καλύψουν όλες τις βάρδιες. Όταν λοιπόν δεν είναι διαθέσιμο ασθενοφόρο από τη Φραγκίστα να μετακινηθεί, το 166 δίνει εντολή στο ΕΚΑΒ Καρπενησίου προκειμένου ασθενοφόρο από το Καρπενήσι να μετακινηθεί στο συμβάν.

Στη προκειμένη περίπτωση το ασθενοφόρο έφυγε από το Καρπενήσι με προορισμό το Ραπτόπουλο το οποίο ωστόσο μέχρι να πάει και να έρθει -για την σωστή παραλαβή του ασθενούς- χρειάστηκαν 5 ώρες με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Αυτό το οποίο χρόνια φωνάζουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι πως θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας τομέας του ΕΚΑΒ στην Δυτική Ευρυτανία ώστε να αποφευχθεί η απώλεια ανθρώπινων ζωών λόγω χρονοκαθυστέρησης στις διακομιδές.

Πηγή: lamianow