Πέθανε από κορονοϊό ο Βασίλης Αρμπάτσης – Καταγγελίες από την οικογένειά του

Έχασε τη μάχη με τον Κορονοϊό, σε νοσοκομείο των Τιράνων όπου νοσηλευόταν, ο Βορειοηπειρώτης Βασίλης Αρμπάτσης, στέλεχος του δήμου Φοινικαίων και παλαιότερα αντιπεριφεριάρχης Αυλώνας.

Πρόκειται για τον μειονοτικό στον οποίο οι ελληνικές αρχές είχαν απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα, αφού, σύμφωνα με την οικογένεια του, τον είχαν υποβάλει σε μία αφάνταστη ταλαιπωρία κρατώντας τον στην Κακαβιά για πέντε ώρες με διάφορα προσχήματα. Έπειτα ο εκλιπών επέστρεψε καταταλαιπωρημένος στο σπίτι του ενώ η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνονταν διαρκώς.

Στη συνέχεια, δηλαδή με αρκετή καθυστέρηση και αφού στην περιοχή της ελληνικής μειονότητας οι υποδομές υγείας είναι εξαιρετικά προβληματικές, διακομίστηκε στο νοσοκομείο των Τιράνων όπου τα ξημερώματα της Πέμπτης εξέπνευσε.

Κανείς δεν ξέρει εάν ο Αρμπάτσης θα ζούσε εάν κατάφερνε να φτάσει την προηγούμενη εβδομάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ωστόσο είναι βέβαιο σύμφωνα με την οικογένεια του ότι θα έπαιρνε καλύτερη ιατρική φροντίδα και το κυριότερο εγκαίρως.

“Η περίπτωση αποτελεί το δριμύ κατηγορώ προς πάσα κατεύθυνση, κυρίως προς τις ελληνικές αρχές της Ηπείρου. Αλλά περισσότερο προς τις δικές μας (σ.σ. τις μειονοτικές), αρχές και πολιτικούς εκπροσώπους. Δεν έχει καταγραφεί άλλη ωμότερη παραβίαση του ανθρώπινου και συνταγματικού δικαιώματος στη ζωή! Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα θα έχει γίνει χαμός. Για τον άμοιρο Βορειοηπειρώτη σκοτώνει η βουβαμάρα!!! Καμιά διαμαρτυρία από κανέναν!”, σχολιάζει σε άρθρο του ο δημοσιογράφος και καθηγητής Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου Παναγιώτης Μπάρκας.

Ο κ. Μπάρκας στο ίδιο άρθρο προχωρά σε απίστευτες καταγγελίες για κυκλώματα που ελέγχουν την έκδοση των εγγράφων εισόδου στην Ελλάδα!

Γράφει συγκεκριμένα: “Όμως η σύγχρονη τραγωδία του Βορειοηπειρώτη δεν τελειώνει εδώ. Πληροφορίες από την Κακαβιά αναφέρουν ότι στη νέα κατάσταση που επέβαλε ο Χαρδαλιάς (μετά υποδείξεων των Ηπειρωτών αρχόντων) και ισχύει από τη Δευτέρα, εμφανίστηκαν την Τρίτη τα κοράκια των PLF. Συγκέντρωσαν όλα τα PLF σε δικούς τους λογαριασμούς για όλο το μήνα Μάρτη. Οπότε για να περάσει κανείς άμεσα τα σύνορα θα πρέπει να γίνει το δικό τους θύμα!!! Και απ΄ αυτή τη στρούγκα δεν γλυτώνουν ούτε οι καρκινοπαθείς, ούτε εκείνοι που πηγαίνουν να υπηρετήσουν στρατιωτικά την Πατρίδα!!”

Η καταγγελία φωτογραφίζει πολιτικούς παράγοντες της ομογένειας.