Πέθανε η Cat Janice

Την είδηση του θανάτου της μουσικού γνωστοποίησε η οικογένειάς της μέσω των social media.

Θλίψη έχει προκαλέσει στο χώρο της μουσικής η είδηση του θανάτου της μουσικού, Cat Janice, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 31 ετών μετά από μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

«Σήμερα το πρωί, από το πατρικό της σπίτι και περιτριγυρισμένη από την αγαπημένη της οικογένεια, η Κάθριν πέρασε ειρηνικά στο φως και την αγάπη του ουράνιου δημιουργού της. Είμαστε αιώνια ευγνώμονες για το κύμα αγάπης που η Catherine και η οικογένειά μας έχουν λάβει τους τελευταίους μήνες. Η Cat είδε τη μουσική της να πηγαίνει σε μέρη που δεν περίμενε ποτέ. Θα συνεχίσει να προσφέρει στον γιο της μέσω της μουσικής της. Αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς όλους εσάς» έγραψαν.

Μάλιστα η οικογένεια ανακοίνωσε ότι τη σελίδα της μουσικού στο Instagram θα τη διαχειρίζεται ο αδελφός της. Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται πως «σύμφωνα με την επιθυμία της Cat, υπάρχει και κάποια άλλη τέχνη που θέλει να μοιραστεί με το κοινό της. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους».

Η Cat άρχισε να δίνει τη μάχη με τον καρκίνο τον Νοέμβριο του 2021 όταν για πρώτη φορά ένιωσε ένα εξόγκωμα στο λαιμό της. Αρχικά δεν έκανε τίποτα, αλλά περίπου τρεις μήνες μετά συνειδητοποίησε ότι το εξόγκωμα ήταν ακόμα εκεί αναφέροντας σε βίντεο «Ήταν μεγαλύτερο και ήταν πολύ σκληρό».

Μετά από εξετάσεις που έκανε διαγνώστηκε με σάρκωμα, έναν σπάνιο κακοήθη όγκο, για τον οποίο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες, ενώ τον Ιούλιο του 2022 φαινόταν ότι είχε βγει νικήτρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα που έδινε μάχη με τον καρκίνο, συνέχισε να τραγουδά και να γράφει κομμάτια τα οποία ανέβαζε στα social media.

Λίγους μήνες πριν η Janice ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος επέστρεψε και τον περασμένο Ιανουάριο εισήχθη στο νοσοκομείο.

«Όλοι γνωρίζουν ότι παλεύω με τον καρκίνο εδώ και καιρό και ήθελα να βγάλω αυτό το τραγούδι και να το κάνω streaming. Ελπίζω να σας αρέσει. Δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ ακόμα και όταν βγει το τραγούδι, οπότε ας το βγάλουμε» είχε πει, λέγοντας ότι «η ιδέα για το τραγούδι «Dance You Outta My Head» προέκυψε την περασμένη άνοιξη».

Στις 23 Ιανουαρίου, έμαθε ότι το τραγούδι της βρισκόταν στα charts του iTunes.

«Καθόμουν εκεί στη μέση της νύχτας και κοίταζα το τηλέφωνό μου, τι στο καλό συμβαίνει εδώ;» θυμόταν και συμπλήρωνε: «άρχισα να φωνάζω και κατέβηκαν οι γονείς μου και με ρωτούσαν τι συμβαίνει; Ήθελα απλώς να βγάλω κάτι διασκεδαστικό και θετικό. Η τέχνη μου είναι το μόνο που έχω να αφήσω πίσω μου».