Πέθανε η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου

Έφυγε εχθές από την ζωή η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά την δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου, η οποία απεβίωσε χθες, σε νοσοκομείο της Γαλλίας.

Η Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου γεννήθηκε το 1934, στον Πειραιά. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Ιστορίας, μιλούσε άπταιστα γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά. Το 1961, ξεκίνησε να ασκεί τη δημοσιογραφία στην εφ. «Messager D’ Athènes» και, στη συνέχεια, εργάστηκε στις εφ. «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και «ΝΕΟΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ».

Το 1966, συνέχισε τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία στην εφ. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», για λογαριασμό της οποίας κάλυψε ιστορικά γεγονότα σε δημοσιογραφικές αποστολές στο Βιετνάμ, στη Μέση Ανατολή κατά τον Αραβο-ισραηλινό πόλεμο και στη Γαλλία τον Μάιο του 1968. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης επαγγελματικής της πορείας ως ρεπόρτερ, αρθρογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια και χρονογράφος με τα ψευδώνυμα «Alter Ego» και «Τηλέμαχος», απασχολήθηκε στις εφ. «ΑΘΗΝΑΪΚΗ», «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΕΣΤΙΑ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» ενώ η συνεργασία της με την εφ. «ΕΣΤΙΑ» διατηρήθηκε μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής της.