Πέθανε η ηθοποιός Σούλη Σαμπάχ

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, πέθανε η ηθοποιός Σούλη Σαμπάχ.

Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Σούλη Σαμπάχ, κατά κόσμον Αναστασία Χριστοδούλου. Η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή χθες το βράδυ, σε ηλικία 91 ετών. Τα τελευταία χρόνια, η Σούλη Σαμπάχ αντιμετώπιζε αρκετά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο ηθοποιός Μάκης Κωστίνης, ενώ στη συνέχεια ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε στο Facebook για το χαμό της αγαπητής ηθοποιού:

«Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση.. Ακόμα μια σπουδαία κυρια του θεατρου μας ταξίδεψε χτες βραδυ για το φως….Η Σουλη Σαμπαχ (κατα κοσμον Αναστασία Χριστοδούλου γεννημένη το 1931) η σπουδαια αρτίστα, που θριάμβευσε στην επιθεώρηση και στο τραγούδι (ποιος δεν θυμάται την τσιγγάνα να τραγουδά το θρυλικο “Γαρύφαλλο στ αυτί”στην σπουδαια ταινια ΛΆΤΕΡΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ), που έζησε μια ζωλη πλάι στον σύζυγο της λαμπερό κωμικό Δημήτρη Νικολαΐδη δεν είναι πια εδώ… Όσοι την γνωρίσαμε θα την θυμόμαστε για το μπρίο, το ταλέντο και την ευγένεια της.Την ειχαμε τιμήσει στο ημερολόγιό του 2019 απο το ΤΑΣΕΗ.Καλό ταξίδι αγαπημένη μας…».

Η Σούλη Σαμπάχ (που σημαίνει φως της ανατολής, φως της αυγής στα αραβικά) ήταν τραγουδίστρια και ηθοποιός. Επίσης υπήρξε σύζυγος του γνωστού ηθοποιού Δημήτρη Νικολαΐδη.

Η Σούλη Σαμπάχ γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1932 στην Αλεξάνδρεια. Ο πατέρας της καταγόταν από το Πολέμι της Πάφου και η μητέρα της από τη Χίο. Τη δεκαετία του 1950 ήρθε στην Αθήνα και άρχισε να τραγουδάει στο γνωστό κοσμικό κέντρο «Τζάκι».

Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία της Finos Film, «Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο» μαζί με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλο και Τζένη Καρέζη.

Πρωταγωνίστησε επίσης στις ταινίες Η Βίλλα Των Οργίων, Η καφετζού, Δελησταύρου και υιός, Ο λουστράκος, Διακοπές στην Αίγινα, Θα σε κάνω βασίλισσα, Ο παπατρέχας, κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009 έπαιξε στην ταινία Σούλα έλα ξανά, με τη Ζέτα Μακρυπούλια.

Η Σούλη Σαμπάχ συμμετείχε επίσης σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις και σε τηλεοπτικές σειρές από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 έως το 2008, όπως το Κόκκινο Δωμάτιο, Κλείσε τα μάτια, Η καλή πεθερά, κ.ά.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
22 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρτυρία για τον Βασίλη Καλογήρου: Μπήκε με τρία άτομα σε ένα αυτοκίνητο – Τι ισχύει
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 12-10: Οι ερυθρόλευκες κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας στο πόλο γυναικών μετά από ματσάρα
22 Φεβρουαρίου, 2025
Εύβοια: Δημοτικός σύμβουλος προσπάθησε να κάψει το αυτοκίνητο προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου μετά τον άγριο καβγά τους
22 Φεβρουαρίου, 2025