Πέθανε η μητέρα που μαχαιρώθηκε στο εμπορικό για να προστατεύσει το μωρό της – Δεν προκύπτουν ενδείξεις τρομοκρατίας σχετικό με το μακελειό στο Σίδνει

Δεν προκύπτουν ενδείξεις τρομοκρατίας, σχετικά με το μακελειό στο εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, όπου 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την άγρια επίθεση του δράστη με το μαχαίρι, ενώ πολλά άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένα βρέφος μόλις 9 μηνών.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, προς το παρόν το κίνητρο του μακελάρη, που σκόρπισε τον πανικό και τον θάνατο στο εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, παραμένει άγνωστο. Ο μακελάρης ήταν 40 ετών και γνωστός στις Αρχές.

«Ο δράστης φαίνεται να έδρασε μόνος του», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Για εμάς όλους αυτό το βράδυ, οι φρικτές σκηνές από το Bondi Junction ξεπερνούν κάθε λέξη», πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι παραμένουν άγνωστα τα κίνητρά του

«Ήταν μια απεχθής πράξη βίας, που στόχευε αδιακρίτως αθώους ανθρώπους, οι οποίοι πήγαιναν ένα συνηθισμένο Σάββατο να κάνουν τα ψώνια τους. Οι σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι στα θύματα αυτών των αποτρόπαιων πράξεων. Οι πρώτες σκέψεις μας είναι σε αυτούς που επλήγησαν και τους οικείους τους», επεσήμανε.

Η 38χρονη μητέρα που μαχαιρώθηκε, δεν άντεξε και κατέληξε

Μεταξύ των έξι ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction στα ανατολικά του Σίδνεϊ είναι μία 38χρονη μητέρα, η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα από τον δράστη στην προσπάθειά της να προστατεύσει το εννέα μηνών μωρό της.

Τόσο η συγκεκριμένη γυναίκα όσο και το παιδάκι, μαχαιρώθηκαν από τον 40χρονο, ωστόσο η ίδια κατάφερε να δώσει το βρέφος σε δύο άντρες που έσπευσαν να τη βοηθήσουν. Η 38χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο St Vincent’s, οπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ το μωρό υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση λόγω των τραυμάτων που έφερε στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, μαζί με άλλα επτά άτομα.

Ο άνδρας, ο οποίος ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές, σκοτώθηκε από μια γυναίκα αστυνομικό στον τόπο του εγκλήματος. Η αστυνομία είναι βέβαιη ότι ενεργούσε μόνος του. «Δεν πρόκειται για τρομοκρατικό περιστατικό. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σε εξέλιξη» ανέφερε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Νίκος Ανδρουλάκης: «Όποτε απειληθεί η εξουσία του Μητσοτάκη, έρχεται στο προσκήνιο η καραμέλα της αποσταθεροποίησης»
19 Φεβρουαρίου, 2025
Αριζόνα: Δυο νεκροί μετά από σύγκρουση μικρών αεροσκαφών στον αέρα
19 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: «Χιόνια μέχρι τα δίκτυα του ψαρά» βλέπει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας – Τσουχτερό κρύο και χιονόνερο σφυροκοπούν την χώρα
19 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ: Ο απονομιμοποιημένος πρωθυπουργός δεν είναι θύμα, αλλά θύτης της συγκάλυψης
19 Φεβρουαρίου, 2025
Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι αγρότες – «Δεν ικανοποιήθηκαν βασικά αιτήματα»
19 Φεβρουαρίου, 2025
Οι δικηγόροι της Αθήνας απέχουν την 28η Φεβρουαρίου 2025, δύο χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη
19 Φεβρουαρίου, 2025
Πατέρας Γιώργου Λυγγερίδη: «Εμείς φάγαμε τα ισόβια» – Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του αστυνομικού
19 Φεβρουαρίου, 2025
Αιχμές Μπαλάσκα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου: «Ξαφνικά έχει ψυχολογικά που δεν είχε; – Άρες μάρες κουκουνάρες»
19 Φεβρουαρίου, 2025
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δικαιοσύνη δεν αποδίδουν τα τρολ και τα λαϊκά δικαστήρια – Αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα
19 Φεβρουαρίου, 2025
Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Coral μέχρι τη Δευτέρα – Πότε και πού θα πέσουν τα περισσότερα χιόνια
19 Φεβρουαρίου, 2025