Πέθανε η τραγουδίστρια Μαίρη Αλεξοπούλου

Μέσα στην Αναστάσιμον Αίγλη, πέταξε για τον Παράδεισο η Γερόντισσα Θεονύμφη Αλεξοπούλου, Κτητόρισσα και Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορωπίου Αττικής, βυθίζοντας στην θλίψη τα εκατοντάδες πνευματικά της παιδιά και την μικρά αδελφότητα που προσφάτως δημιουργήθηκε πλησίον της.

Η Μακαριστή Γερόντισσα τις δεκαετίες 60-70 μεσουράνησε στο Ελληνικό πεντάγραμμο, στο Σινεμά, και στο θέατρο , ενώ εφερε πολλά βραβεία στην Ελλάδα απο καλλιστεία και μουσικά φεστιβάλ ανα τον κόσμο.

Υπήρξε σύζυγος του Μεγάλου Έλληνα Βιομηχάνου Δημητρίου Ναθαναήλ με τον οποίο δημιούργησε την οικία η οποία μετά τον πρόωρο θάνατο της κόρης της Κωνσταντίνας, μετατράπηκε σε Γυναικείο Ησυχαστήριο, το οποίο ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Η κατά κόσμον Μαίρη Αλεξοπούλου Γεννήθηκε στο Περιστέρι το 1942 απο εύπορη οικογένεια . Απόφοιτη Δραματικής και μουσικής σχολής , ξεχώρισε παιδιόθεν για την κλίση της προς την μουσική.

Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες της Εποχής τόσο στην Ελλάδα , όσο και στο Εξωτερικό. Νυμφεύθηκε τον Βιομήχανο Δημήτριο Ναθαναήλ. Υπήρξε μητέρα δύο παιδιών.

Το 1984 η κόρη της Κωνσταντίνα σε ηλικία 18 ετών χάνει την ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στο Κορωπί. Τοτε υπήρξε η απαρχή της δικής της μεταστροφής.

Σταδιακά μετατρέπει την Επαύλη της στο Κορωπί σε Γυναικείο Ησυχαστήριο. Το 1987 κείρεται Μεγαλόσχημη απο τον π.Άγγελο Αναστασίου , λαμβάνοντας το όνομα Θεονύμφη.

Το Μαίρη Αλεξοπούλου μπαίνει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και αρχίζει τον αγώνα της πνευματικής ασκήσεως. Ελεεί αδιάκριτα σε όσους κατέφθαναν στην έπαυλη της και ζητούσαν την βοήθεια της , χαρίζει ότι έχει και δεν έχει με μόνο κριτήριο τα Ευαγγελικά λόγια που ως ” ύδωρ ζών ” ακούγονται στα αυτιά της.

Το 1992 δέχεται μία ομάδα δοκίμων απο την Ομόδοξο Ρουμανία, τις οποίες ανατρέφει, θάλπει , σπουδάζει και προάγει στο μοναχικό σχήμα. Το 1993 ο Μακαριστός Μητροπολίτης Μεσογαίας Κυρός Αγαθόνικος αναγνωρίζει επισήμως το Ησυχαστήριο και την 6η Αυγούστου την Ενθρονίζει ως Πρώτη Καθηγουμένη του.

Το 2022 η Ι.Μητρόπολη εγκαθιδρύει νέα γυναικεία Αδελφότητα πλησίον της.

Τη 13 Μαΐου 2023 η Γερόντισσα Θεονύμφη πορεύθηκε στην Αιωνιότητα ώστε να συναντήσει τον Ποθεινό Νυμφίο που τόσο λάτρεψε .

Η Ζωή της θα αποτελεί πάντοτε παράδειγμα που θα ελέγχει και θα εμπνέει τις συνειδήσεις μας.

Πηγή: iellada.gr

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Απειλή για βόμβα σε πτήση της American Airlines με προορισμό το Νέο Δελχί
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανικές εκλογές: Η ώρα της αλήθειας στην κάλπη
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Στο χειρουργείο το ένα από τα δύο θύματα των πυροβολισμών έξω από νυχτερινό κέντρο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Σενάριο σήψης «βλέπουν» οι επιστήμονες για την επιδείνωση της υγείας του – Έκανε μετάγγιση λόγω σοβαρής αναιμίας
23 Φεβρουαρίου, 2025
Κόνι Μεταξά για το διαζύγιο με τον Μάριο Καπότση: «Σώθηκε» γιατί έφυγε από δίπλα μου; – Μεγάλη κουβέντα το ποιος φεύγει
23 Φεβρουαρίου, 2025
Νότια προάστια: Επιχειρηματίας κατήγγειλε διάρρηξη στο σπίτι του – Άγνωστοι έκλεψαν κοσμήματα αξίας 1 εκατ. ευρώ
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 58χρονος που τραυμάτισε με όχημα και εξύβρισε αστυνομικό
23 Φεβρουαρίου, 2025
Tραμπ για Ουκρανία: «Ζητάμε σπάνιες γαίες και πετρέλαιο, οτιδήποτε μπορούμε να πάρουμε»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ηλεία: Εξωφρενικό τροχαίο με ένα 4χρονο στο νοσοκομείο – Ο πατέρας του οδηγούσε μεθυσμένος
23 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Του χορηγήθηκε ξανά οξυγόνο – Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και πιστούς στο μήνυμά του
23 Φεβρουαρίου, 2025