Πέθανε ο Ευάγγελος Ανυφαντάκης

Έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή 29 Οκτωβρίου ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Δανειοληπτών και πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Προστασίας Πολιτών-Δανειοληπτών Ευάγγελος Ανυφαντάκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών, ο Ευάγγελος Ανυφαντάκης «υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος των δανειοληπτών-καταναλωτών.

Καταγόταν από γενιά Κρητών επαναστατών. Όντας και ο ίδιος αγωνιστής και επαναστάτης της ζωής, με τη δράση του έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις τόσο της χώρας μας, όσο και της Κρήτης ειδικότερα.

Συμμετείχε σε όλους τους δημοκρατικούς αγώνες τις κρίσιμες δεκαετίες 1950, 1960, 1970, 1980 και 1990 και για τη δράση του αυτή διώχτηκε από τη χούντα και φυλακίστηκε.

Ήταν καθοριστική η συμβολή του στη διαμόρφωση του κινήματος των δανειοληπτών-καταναλωτών κατά τα τελευταία 30 χρόνια.

Στάθηκε πάντα στο πλευρό του προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας κ. Κρητικού Ευάγγελου σε όλες τις δύσκολες στιγμές όταν δεχόταν απειλές κατά της ζωής του λόγω της δράσης του, όταν το σύνολο των συστημικών παράκεντρων έβαλλαν εναντίον του. Ήταν δίπλα του σε όλους τους αγώνες του, πολλές φορές για ολόκληρα εικοσιτετράωρα.

Περιόδευσαν και όργωσαν μαζί ολόκληρή την Ελληνική Επικράτεια προκειμένου να αναπτύξουν και να εδραιώσουν το κοινωνικό κίνημα των δανειοληπτών καταναλωτών».