Πέθανε ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο

Ένας Ιάπωνας, ο οποίος πρόσφατα ανακηρύχθηκε ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στον κόσμο από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, πέθανε σε ηλικία 112 ετών, ανακοίνωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

Ο Σιτέτσου Ουατάναμπε, ο οποίος είχε γεννηθεί στις 5 Μαρτίου του 1907 στην Νιιγκάτα, στην βορειοδυτική Ιαπωνία, απεβίωσε την Κυριακή στον οίκο ευγηρίας στον οποίο διέμενε στην ίδια περιοχή, διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός.

Η αναγγελία του θανάτου του γίνεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανακήρυξή του ως του γηραιότερου εν ζωή άνδρα στον κόσμο από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Όταν του είχε απονεμηθεί ο τίτλος, ο Ουατάναμπε, ο οποίος είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, είχε πει ότι το μυστικό της μακροβιότητας είναι: “Να μην θυμώνεις ποτέ και να κρατάς το χαμόγελό σου”. Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε παραδεχθεί και μια αμαρτία, ότι του άρεσαν τα γλυκά, όπως οι πουτίγκες και τα παγωτά.

Κάτοχος του τίτλου του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο είναι μια γυναίκα, επίσης Γιαπωνέζα, η Κάνε Τανάκα, η οποία είναι 117 ετών.

Μετά τον θάνατο του Ουατάναμπε, ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στην Ιαπωνία είναι πλέον ο Ισάκου Τομόε, ηλικίας 110 ετών, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji. Ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί αν αυτός κατέχει τον τίτλο αυτόν παγκοσμίως.

Η Ιαπωνία έχει ένα από τα υψηλότερα προσδόκιμα ζωής στον κόσμο: περισσότεροι από 70.000 υπεραιωνόβιοι ζουν στη χώρα αυτή που έχει συνολικό πληθυσμό περίπου 126 εκατομμύρια κατοίκους. Μεταξύ αυτών βρισκόταν και ο Τζιρόεμον Κιμούρα, ο οποίος θεωρείται ο μακροβιότερος άνδρας στον κόσμο. Αυτός πέθανε το 2013 λίγο μετά τα γενέθλια του των 116 ετών.

Σύμφωνα με το Γκίνες, το επισήμως αναγνωρισμένο ρεκόρ μακροζωίας και στα δύο φύλα εξακολουθεί να κατέχει η Γαλλίδα Ζαν Λουίζ Καλμάν, η οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΔΥΠΑ: Επιδότηση 17.000 ευρώ σε ανέργους – Οι προϋποθέσεις
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκ! Σκότωσε με 35 μαχαιριές τη σύντροφό του και την εγκατέλειψε δίπλα στο 2 ετών παιδί τους
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις στις τράπεζες
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος ισχυρός σεισμός στις Κυκλάδες
12 Φεβρουαρίου, 2025
United Group: Συμφωνία για πώληση της SBB Σερβίας στην e& PPF Telecom
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει σειρά διαλέξεων σε φοιτητές στο Χάρβαρντ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Live: Η τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό των σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
12 Φεβρουαρίου, 2025