Πέθανε ο Κεν Χένσλεϊ των Uriah Heep

Σε ηλικία 75 ετών πέθανε ο Κεν Χένσλεϊ, μουσικός και τραγουδοποιός γνωστός από τη συνεργασία του με το ροκ συγκρότημα της δεκαετίας του ’70, Uriah Heep.

Συνθέτης μεγάλων επιτυχιών του γκρουπ, κιθαρίστας και κιμπορντίστας, ο Κεν Χένσλεϊ είχε πρόσφατα ολοκληρώσει το νέο του άλμπουμ, με τίτλο My Book of Answers, το οποίο επρόκειτο να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι πέθανε «ήσυχα μετά από πολύ σύντομη ασθένεια».

Ο κιθαρίστας της μπάντας Uriah Heep, Μικ Μποξ, δήλωσε ότι είναι «βαθιά σοκαρισμένος… Ο Κεν έγραψε μερικά καταπληκτικά τραγούδια στη θητεία του με το συγκρότημα, και θα παραμείνουν μουσική κληρονομιά που θα είναι στην καρδιά των ανθρώπων για πάντα».

Ο Χένσλεϊ βοήθησε στη διάδοση του συνθεσάιζερ στο πλαίσιο ενός αναδυόμενου σκληρότερου ροκ ήχου και έγραψε και τραγούδησε ένα από τα βασικά κομμάτια της μπάντας, το συγκλονιστικό folk-rock τραγούδι Lady in Black. Έγραψε επίσης το Easy Livin ’, το οποίο έγινε επιτυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη το 1972.

Ο αδελφός του Κεν Χένσλεϊ, Τρέβορ έγραψε στο Facebook: «Η όμορφη σύζυγός του Μόνικα ήταν στο πλευρό του και παρηγορούσε τον Κεν τα τελευταία του λεπτά μαζί μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από αυτήν την τραγική και απίστευτα απροσδόκητη απώλεια».