Πέθανε ο Μάριος Κάλφογλου

Σε ηλικία 90 ετών, πέθανε ο δημοσιογράφος Μάριος Κάλφογλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με θλίψη τον παλαίμαχο δημοσιογράφο Μάριο Κάλφογλου, ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου σε ηλικία 90 ετών.

Ο Μάριος Κάλφογλου γεννήθηκε το 1933 στη Θεσσαλονίκη. Μετά από σπουδές δύο ετών στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναχώρησε για δημοσιογραφικές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί έλαβε πτυχίο στα Μέσα Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Το 1962 άρχισε τη συνεργασία του με τη «Φωνή της Αμερικής», η οποία διήρκεσε έως το 1971. Το 1973 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε αρχικά στο ΕΙΡΤ ενώ ακολούθησαν η «Εσπερινή», τα «Πολιτικά θέματα», η «Πρωϊνή Ελευθεροτυπία» και το «Έθνος». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Αναγνώστης», «Κόσμος του Επενδυτή» και στα περιοδικά «Αθηνόραμα», «Κεφάλαιο», «Greek Forum» και «30 days». Στη μακρά αυτή σταδιοδρομία ο Μάριος Κάλφογλου ασχολήθηκε με το τηλεοπτικό, το ελεύθερο και το διεθνές ρεπορτάζ, ενώ τα τελευταία χρόνια διακρίθηκε στο χώρο της γευσιγνωσίας και της οινογνωσίας.

Η κηδεία του Μάριου Κάλφογλου θα γίνει την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2023 στις 12 το μεσημέρι, στο Κοιμητήριο Βύρωνα.

Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να κατατεθούν δωρεές στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ).