Πέθανε ο Ντίνος Μαυροειδής

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο σκηνοθέτης Ντίνος Μαυροειδής, ένας από τους βασικούς συνεργάτες της Φίνος Φιλμ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941 όπου σπούδασε κινηματογράφο και θέατρο.

Εργάστηκε σαν βοηθός σκηνοθέτης και διευθυντής παραγωγής σε περισσότερες από 60 ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές παραγωγές και ήταν από τους βασικούς συνεργάτες της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ.

Σκηνοθέτησε σειρές για την τηλεόραση και έγραψε τρία διηγήματα.

Φιλμογραφία

  • 1967 Ασυμφωνία
  • 1982 Το ευτυχισμένο πρόσωπο της Λεωνόρας
  • 1983 Ο Ερωτισμός στην Αρχαία Ελλάδα
  • 1885 Ιανός
  • 1985 Ένα σενάριο είναι η ζωή μας
  • 1989 Πατρός Αγνώστου
  • 1993 Χωρίς Μακιγιάζ, τηλεοπτική σειρά
  • 2003 Μια υπέροχη μέρα

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών εκφράζει την βαθιά θλίψη της για την απώλεια του αγαπημένου συναδέλφου σκηνοθέτη και επίτιμου μέλους της Ντίνου Μαυροειδή.

Στήριξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διεκδικήσεις των σκηνοθετών, ενώ ήταν πάντα δίπλα στους νέους δημιουργούς. Η καλλιτεχνική του προσωπικότητα θα μας μείνει αξέχαστη και τον αποχαιρετάμε με μεγάλη ευγνωμοσύνη και σεβασμό.

-Ad-