Πέθανε ο Σέργιος Τράμπας

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 74 ετών ο σε ηλικία 74 ετών ο δημοσιογράφος Σέργιος Τράμπας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει ότι απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Στυλιανός (Σέργιος) Τράμπας.

Ο Σέργιος Τράμπας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1950. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα αρχικά με τη συνεργασία του στο περιοδικό «Λωτός», δίμηνο περιοδικό λογοτεχνίας και προβληματισμού, το οποίο και διηύθυναν στη συνέχεια μαζί με τον Γιώργο Στεφανάκη και τον Θοδωρή Καλούδη.

Τον κέρδισε όμως από πολύ νωρίς η δημοσιογραφία και έτσι ξεκίνησε την σταδιοδρομία του το 1969 στην εφημερίδα «Εξπρές» ως οικονομικός ρεπόρτερ. Τα πρώτα αυτά χρόνια της καριέρας του, εργάστηκε επίσης στην εφημερίδα «Νέα Ελλάδα», την οποία διαδέχθηκε ο «Ριζοσπάστης», όπου συνέχισε. Ανέλαβε σύντομα, για την εφημερίδα «Εξπρές», το ρεπορτάζ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και με την εξειδίκευση και τις γνώσεις του, διακρίθηκε στην ανάδειξη των θεμάτων της ελληνικής ναυτιλίας, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα, από συζητήσεις και συνεντεύξεις με ναυτιλιακούς και οικονομικούς παράγοντες, ότι ο Πειραιάς, λόγω της γεωστρατηγικής του θέσης, μπορεί να μετατραπεί σε «City» και, ταυτόχρονα, να αναδειχθεί ο σπουδαίος ρόλος της ναυτιλιακής βιομηχανίας και των Ελλήνων πλοιοκτητών στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Την περίοδο εκείνη, άρχισε τη συνεργασία του με την εβδομαδιαία εφημερίδα «Ναυτιλιακή-Ναυτεργατική» και μετείχε σε σημαντικές πρωτοβουλίες, συνέδρια, εκθέσεις και εκδόσεις, που είχε η εφημερίδα αυτή, πάντα με επίκεντρο τον Πειραιά. Στη συνέχεια, ανέλαβε τη διεύθυνση του περιοδικού «Ναυτιλιακή», που διαδέχθηκε την εφημερίδα και συνεργάστηκε με το διεθνές περιοδικό «Sea Trade» του Λονδίνου.

Ανήσυχο πνεύμα ο ίδιος, καθιέρωσε δύο ακόμη ναυτιλιακά περιοδικά, το «Output» και το «Outlook», αναδεικνύοντας με επιτυχία τα προβλήματα, τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ναυτιλιακής και ναυπηγικής βιομηχανίας.

Εργάστηκε επίσης για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ ως αρχισυντάκτης οικονομικού, με εκπομπές οικονομικού περιεχομένου, έχοντας την επιμέλεια του ενθέτου για τους Financial Times, καθώς και στο Κανάλι της Βουλής. Ιδιαίτερα σημαντικός σταθμός στην πορεία του είναι η δημιουργία της εκπομπής «Αειναύτες- Οι Έλληνες και η Θάλασσα».

Ο Σέργιος Τράμπας υπήρξε ένας δημοσιογράφος με μεγάλη κατάρτιση στο οικονομικό ρεπορτάζ και ιδιαίτερη εξειδίκευση στα ναυτιλιακά θέματα. Άνθρωπος ευγενής, ήπιος, διαλλακτικός, συνεπής με τις αρχές και τις αξίες του, μπορούσε εύκολα να μεταδώσει τις γνώσεις του και να ενημερώσει υπεύθυνα το πλατύ κοινό και για τα πιο δύσκολα θέματα της επικαιρότητας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται την οικογένεια του Σέργιου Τράμπα, ιδιαίτερα τη σύζυγό του, συνάδελφο Μαρία Βασσάρα, τα παιδιά του Δημήτρη, Βασιλική και Αλέξανδρο, τους λοιπούς συγγενείς και τους φίλους του.

Η κηδεία του Σέργιου Τράμπα θα τελεστεί την Πέμπτη, 16 Μαΐου στις 11:00 στο Κοιμητήριο Κηφισιάς.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σύρος-Βουτσίνος: «Έλαβα αγωγή απ’το Κράτος ότι μου παίρνει τα κτήματα γιατί λέει δεν μου ανήκουν»
21 Φεβρουαρίου, 2025
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Τραμπ – Ζελένσκι: «Δεν είναι σημαντική η παρουσία του στις συνομιλίες» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
21 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Βρέθηκαν τρία καταγραφικά από την διαδρομή που ακολούθησε ο 39χρονος
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Πήρε προαγωγή ο ψυχίατρος που είχε εξετάσει τον 33χρονο που παρέσυρε με το όχημά του την άτυχη Ράνια
21 Φεβρουαρίου, 2025
Μαγνησία: Πειθαρχική δίωξη στον διευθυντή σχολείου όπου μαθητής τραυμάτισε συμμαθητές του
21 Φεβρουαρίου, 2025
Εurobasket 2025: Η Εθνική… άλωσε στην παράταση 93-89 την Τσεχία και πέρασε στα τελικά με υπογραφή Παπαπέτρου και Τολιόπουλου
21 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση με μαχαίρι στο μνημείο Ολοκαυτώματος του Βερολίνου – Ένας σοβαρά τραυματίας
21 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανικές εκλογές: Προβάδισμα για Μερτς, δεύτερη δύναμη το AfD – Τρίτος ο Σολτς σύμφωνα με δημοσκόπηση
21 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη άντρας κοντά στον ΟΣΕ Οινοφύτων – Επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε γυναίκες
21 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι πότε θα κρατήσει ο ισχυρός παγετός – Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα
21 Φεβρουαρίου, 2025