Πέθανε ο Σίμος Σιμόπουλος

Απεβίωσε σήμερα ο ομότιμος καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και πρώην πρύτανης του ΕΜΠ (θητεία 2010-2014) Σίμος Σιμόπουλος.

Η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου εξέφρασε με ψήφισμα της τη βαθιά της θλίψη της και ο νυν πρύτανης του ΕΜΠ, δήλωσε ότι «το ΕΜΠ πενθεί την απώλεια και τιμά την προσφορά και τη μνήμη ενός σημαντικού ανθρώπου και ακαδημαϊκού πολίτη».

Ο Σ. Σιμόπουλος σπούδασε μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος στο ΕΜΠ (1970) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε διευθυντής στον Τομέα Πυρηνικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) και πρόεδρος όλων των θυγατρικών του εταιρειών (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ), γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Π. Πικραμμένου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 28/9/2020, ώρα 13:00, από τον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο, σε πολύ στενό κύκλο λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραγωδία στην άσφαλτο στο Μεσολόγγι: Νεκρός ένας 27χρονος – Σοβαρά τραυματισμένος ένας 26χρονος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αλεξάνδρα Νίκα: «Αρκεί μία κακή στιγμή για να ανατρέψει τα πάντα» – Το πρώτο μήνυμα μετά την παράσυρση στο Κολωνάκι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εξιχνιάσθηκε διάρρηξη με τη μέθοδο του «Ριφιφί» με λεία άνω των 4.000.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο καβγάς που προηγήθηκε της δολοφονίας του 59χρονου στην Πιερία – «Τον ρώτησα γιατί χάλασε τα χρήματα της βάφτισης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Χρυσός» στο Ντουμπάι ο Γκαβέλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στρατηγική πυξίδα στη βάση μιας διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025