Πέθανε ο Σωκράτης Χάσικος

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σε ηλικία 64 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Το 2019 ο Σωκράτης Χάσικος, βίωσε την απώλεια της συζύγου του Έλλης Κουλέρμου, σε ηλικία 54 ετών, λόγω της ασθένειας του καρκίνου.

Τη μεγάλη θλίψη του για τον θάνατο του Σωκράτη Χάσικου, «ενός καλού φίλου, ο οποίος υπήρξε εκ των στενότερων συνεργατών μου», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε γραπτή δήλωση του ο Προέδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι «ο Σωκράτης Χάσικος υπηρέτησε με αγάπη και αφοσίωση την πατρίδα, προφέροντας ως γνήσιος ευπατρίδης πολλά, μέσα από τα διάφορα αξιώματα, τα οποία υπηρέτησε. Ήταν πάντοτε ευθύς και μαχητικός, έχοντας ως κριτήριο την αγάπη του για την πατρίδα και τους αγώνες του κυπριακού ελληνισμού».

«Εκ μέρους της Κυβέρνησης, της οικογένειας μου και του ιδίου εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου», αναφέρεται τέλος στην γραπτή δήλωση.

Ο Σωκράτης Χάσικος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 12 Απριλίου 1956. Μεγάλωσε στο Κάτω Δίκωμο. Σπούδασε νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήταν επιχειρηματίας. Από το 2003 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 ήταν Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της AlfaMediaGroup. Υπήρξε ιδιοκτήτης της εφημερίδας Αλήθειας, του ραδιοφωνικού σταθμού Sport-Fm και μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Omega.Ήταν νυμφευμένος με την Έλλη Κουλέρμου. Έχει δύο υιούς και μία κόρη.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 1991 στην Εκλογική Περιφέρεια Κερύνειας με τον συνασπισμό Δημοκρατικός Συναγερμός-Κόμμα Φιλελευθέρων για την ΣΤ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 1996 με τον ίδιο συνασπισμό για την Ζ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Στις 25 Αυγούστου 1999 διορίστηκε Υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2003 που ολοκληρώθηκε η θητεία της κυβέρνησης.

Επανεξελέγη βουλευτής με τον ΔΗΣΥ στις βουλευτικές εκλογές του 2006 για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Δεν διεκδίκησε επανεκλογή στις βουλευτικές εκλογές του 2011 για την Ι΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Ως βουλευτής, διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Επαφής Κυβέρνησης-Βουλής-ΠΑΣΥΔΥ, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών.

Την 1 Μαρτίου 2013 διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 10 Μαΐου 2017 που υπέβαλλε την παραίτηση του για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Στη διάρκεια της θητείας του διετέλεσε παράλληλα, για δύο βδομάδες, Υπουργός Άμυνας, μετά τον θάνατο του τότε Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου.

-Ad-