Πέθανε ο Βασίλης Σίσκος

Ο Βασίλης Σίσκος υπήρξε για πολλά χρόνια υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους με έντονη παρουσία στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Το συλλυπητήριο μήνυμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους:

“Ως εργοδηγός και πρακτικός άνθρωπος έδινε λύσεις για όλα τα «μικρά» ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα μιας υπηρεσίας. Από την αλλαγή μιας λάμπας μέχρι να βρούμε καρτελάκια για τα ανασκαφικά ευρήματα. Από την επισκευή των αυτοκινήτων μέχρι το σύρμα για να δέσουμε τα σακκουλάκια των ανασκαφών.

Ως οδηγός μάς οδηγούσε σε όλες τις αυτοψίες παντού στη Χαλκιδική στους πιο απομακρυσμένους χώρους. Περάσαμε ατέλειωτες ώρες μαζί του από το Παλιούρι στην Ολυμπιάδα και από τη Μεγίστη Λαύρα στη Βεργιά. Στη Σιθωνία, στη Νικήτη, στη Συκιά, στην Ιερισσό, στην Ουρανούπολη, στο Ζυγό, στο Μελισσουργό, στη Βαρβάρα, στο Πολύχρονο, στα Σιδηροκαύσια, στα αρχαία Στάγειρα, παντού. Πάντα με το καλαμπούρι του, το αστείρευτο χιούμορ του, την συναδελφικότητα και την καλή παρέα πάνω απ΄ όλα.

Ως συνάδελφος στο γραφείο, πάντα με το χαμόγελό του, πίναμε τον καφέ μας και «λύναμε» τα προβλήματα του κόσμου. Στόλιζε το δέντρο κάθε χρόνο στο διάδρομο της Εφορείας, ακόμη και τις τελευταίες του μέρες στο γραφείο, τα Χριστούγεννα του 2021. Μολονότι αγχωμένος για τα αποτελέσματα των εξετάσεών του, βρήκε το χρόνο και τη διάθεση να στολίσει το δέντρο μας. Όποιος του ζητούσε καλοπροαίρετα συμβουλή πάντα άκουγε ένα καλό λόγο, με τον ιδιαίτερο τρόπο που μόνο αυτός ήξερε.

Η απώλειά του είναι σημαντική για μας. Η απουσία του από την δύναμη της Εφορείας μας ως συναδέλφου και ως φίλου θα παραμείνει δυσαναπλήρωτη και θα μας θυμίζει πάντα το πρόσωπό του, όταν τον είχαμε συμπαραστάτη και βοηθό σε κάθε υπηρεσιακό αλλά και προσωπικό πρόβλημα, ειδικά όσοι ήμασταν πιο κοντά του.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε εκ βάθους καρδίας τα συλλυπητήριά μας.
Συνάδελφε, λείπεις.
Καλή Ανάπαυση, Καλό Παράδεισο.”