Πέθανε πασίγνωστος Ελληνας ηθοποιός – Συγκινούν ο γιος και η σύζυγός του

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης, γνωστός από τη συμμετοχή του σε σειρές και ταινίες.

Ο γιος του, Αλέξανδρος Λογοθέτης, επίσης ηθοποιός, σε ανάρτησή του γράφει «So long blue eyes», αποχαιρετώντας τον πατέρα του με τα σχόλια από κάτω να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό του σπουδαίου ηθοποιού.

Καιι η σύζυγός του, ηθοποιός, Μαρία Ζαχαρή, με αναρτήσεις στο Facebook, αποχαιρετά τον αγαπημένο της. «Μετεβλήθη εντός μου και ο ρυθμός του κόσμου» γράφει σε ανάρτησή της.

Νωρίτερα ανέβασε και μια φωτογραφία τους από όταν ήταν σε νεαρή ηλικία.

Ποιος ήταν ο Ηλίας Λογοθέτης

Ο Ηλίας Λογοθέτης ήταν γεννημένος στη Λευκάδα, τον Απρίλιο του 1939. Αρχικά ελκυόταν από την όπερα και δεν είχε σκεφτεί να ακολουθήσει την υποκροτική, ενώ ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης της Παντείου. Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο «Βαβυλωνία».

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη». Συνεργάστηκε με τους θιάσους, Γιάννη Φέρτη – Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή – Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου – Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.α.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα μεταξύ των οποίων στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» που προβαλλόταν στην τηλεόραση. Έχει λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σογιούς.

Στην τηλεόραση έπαιξε, μεταξύ άλλων, στις σειρές Μινόρε της αυγής, Βαμμένα κόκκινα μαλλιά, Καρυωτάκης και Έτερος Εγώ Νέμεσις.

Σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο επίσης ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης.

-Ad-