Πέθανε πασίγνωστος ηθοποιός

Ο Έμετ Γουόλς, ο ηθοποιός που εμφανίστηκε σε περισσότερους από 220 κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών Blade Runner, Knives Out και των ταινιών των αδελφών Coen, Blood Simple και Raising Arizona, πέθανε σε ηλικία 88 ετών.

Ο μάνατζερ του Γουόλς, Σάντι Τζόζεφ, επιβεβαίωσε στο «Variety» ότι πέθανε την Τρίτη στο Βερμόντ.

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 1935 και μεγαλωμένος στο Βερμόντ, ο Γουόλς έπαιξε τον πρώτο του μη αναγνωρισμένο κινηματογραφικό ρόλο -ως κομπάρσος στην ταινία Midnight Cowboy- και τον πρώτο του αναγνωρισμένο κινηματογραφικό ρόλο στην ταινία Alice’s Restaurant, αμφότερα το 1969, σημειώνει ο βρετανικός Guardian.

Έπαιξε έναν αθλητικογράφο στην αθλητική κωμωδία Slap Shot (1977) του Πολ Νιούμαν, τον αξιωματικό αναστολής του Ντάστιν Χόφμαν στο Straight Time (1978), τον ελεύθερο σκοπευτή που κυνηγάει τον Στιβ Μάρτιν στο The Jerk (1979) και το αφεντικό της αστυνομίας του Λος Άντζελες που βγάζει τον Χάρισον Φορντ από τη σύνταξη στο Blade Runner (1982).

Ο Γουόλς δήλωσε στο «Hollywood Reporter» το 2017 ότι το Blade Runner ήταν η ταινία για την οποία τον ρωτούσαν περισσότερο, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Δεν ξέραμε τι να πούμε, να σκεφτούμε ή να κάνουμε! Δεν ξέραμε τι στο διάολο είχαμε κάνει! Ο μόνος που φαινόταν να το καταλαβαίνει ήταν ο Ρίντλεϊ».