«Πέθανε σαν δειλός, ανατινάχθηκε και σκότωσε τα παιδιά του»

Το θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σε διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο.

«Χθες το βράδυ, οι ΗΠΑ έφεραν το νούμερο ένα ηγέτη τρομοκρατικής ομάδας ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Και πρόσθεσε: «Ήταν ο ιδρυτής και ηγέτης του ISIS. Της πιο αδίστακτης και βίαιης τρομοκρατικής ομάδας οπουδήποτε στον κόσμο. Οι ΗΠΑ αναζητούσαν τον αλ Μπαγκντάντι εδώ και πολλά χρόνια. Η σύλληψη ή η εξουδετέρωση του αλ Μπαγκντάντι αποτελούσε τη νούμερο ένα προτεραιότητα στην ατζέντα εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησής μου».

Ο Τραμπ πρόσθεσε πως ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε αφού έτρεξε μέσα σ’ ένα αδιέξοδο τούνελ. «Έφτασε στο τέλος του τούνελ ενώ τα σκυλιά μας τον κυνηγούσαν. Πυροδότησε το γιλέκο του και σκοτώθηκε ο ίδιος και τα τρία παιδιά του. Το πτώμα του διαμελίστηκε από τις εκρήξεις. Το τούνελ κατέρρευσε πάνω του», ανέφερε ο Τραμπ.

Πρόσθεσε δε πως ο Μπαγκντάντι πέθανε «σαν σκυλί» και «σαν δειλός».

«Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ήταν υπέροχο. Στόχος των ΗΠΑ ήταν να τον πιάσουν κι όχι να τον σκοτώσουν, αφού μαζί του ήταν και τα ανήλικα παιδιά του», σημείωσε, προσθέτοντας πως δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές από το προσωπικό των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την αμερικανική επιχείρηση «αψεγάδιαστη» ενώ δημοσιοποίησε και ορισμένες πληροφορίες για τις κινήσεις των κομάντο στη βορειοανατολική Συρία χτες το βράδυ.

«Μεγάλος αριθμός» μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν κατά την αμερικανική επιδρομή που οδήγησε στον θάνατο του αρχηγού της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν υπήρξε καμιά απώλεια αμερικανικού προσωπικού κατά την επιχείρηση. Ενώ μεγάλος αριθμός μαχητών και συντρόφων του Μπαγκντάντι σκοτώθηκαν μαζί του», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος κατά την τηλεοπτική ομιλία του προς το έθνος που εκφώνησε από τον Λευκό Οίκο.

-Ad-