Πετρέας και Ερνάντεζ έκριναν το “θρίλερ” στο Μετς και έστειλαν τους τελικούς σε τέταρτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-2 σετ του Ολυμπιακού και μείωσε την σειρά σε 2-1, κάνοντας ανατροπή στο δεύτερο σετ, δίνοντας “άγρια ομορφιά” στους τελικούς της Volley League, με το πέμπτο σετ να είναι για “γερά νεύρα”.

Οι ¨πράσινοι” μπήκαν εξαιρετικά στον τρίτο τελικό της A1 Volley League, κάνοντας εξαιρετικό πρώτο σετ επικρατώντας με 25-15. Εκμεταλλεύτηκαν την κακή αρχή του Ολυμπιακού, με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να βλέπει τους παίκτες του να έχουν όλες τις απαντήσεις στην υποδοχή και στο μπλοκ. Η διαφορά των 10 πόντων στο σετ έδειξαν από την αρχή της διαθέσεις του Παναθηναϊκού, με σκοπό να κάνει την επική ανατροπή.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός επανήλθε πιο δυνατός, κάνοντας ένα μικρό σερί στην αρχή με τη διαφορά να μην πηγαίνει πάνω από τους τέσσερις πόντους (9-5). Ο Παναθηναϊκός είχε αρκετές λύσεις, αλλά δεν μπορούσε να κάνει την ανατροπή στο σετ, με την διαφορά να μην πέφτει και την ομάδα του Καστελάνι να παίρνει το δεύτερο σετ με 25-21, για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Με την έναρξη του τρίτου σετ, οι δυο ομάδες πήγαν στήθος με στήθος σε όλη την διάρκεια, με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα και τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει και τους ρόλους να αλλάζουν μετά τα σερβίς. Στα μέσα του σετ, ο Ολυμπιακός έκανε την δική του αντεπίθεση και έφτιαξε μια διαφορά τριών πόντων στην οποία κατάφερε να πάρει το σετ με ηγέτη τον Σαλβατόρ Ιντάλγκο και άμεσο υποστηρικτή τον Τόνσεκ Στερν κλείνοντας το σετ στο 25-20, ανατρέποντας την κατάσταση στο Μετς.

Στο τέταρτο σετ ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει. Πήρε τα ηνία από την αρχή κυρίως με τον Κόβαρ και εκμεταλλεύτηκε και την κακή αντιμετώπιση του Στερν, ο οποίος κλώτσησε την μπάλα και δέχθηκε κόκκινη κάρτα για να πάρει ένα ακόμα πόντο η “πράσινη” ομάδα. Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν ένα μικρό σερί και ισοφάρισαν σε 13-13 και άλλαξαν πάλι την ροή της αναμέτρησης με τον Ανδρέοπουλο να περνάει τον Πετρέα στην θέση του Ρανγκέλ για τα σερβίς. Οι παίκτες του Καστελάνι είχαν βρει τον τρόπο να περάσουν μπροστά με δυο πόντους 17-15, αλλά ο Ανδρεόπουλος με ένα δικό του τάιμ άουτ, άλλαξε την ροή της αναμέτρησης και οι παίκτες του ξέσπασαν με συνεχόμενους πόντους για φτάσουν στο 23-18. Ο ρυθμός δεν έπεσε από τους “πράσινους” καθώς δεν είχαν καμία διάθεση να δώσουν στους “ερυθρόλευκους” την νίκη και έτσι έκλεισαν το σετ με 25-20 και την νέα ισοφάριση σε 2-2.

Στο τελευταίο σετ οι δυο ομάδες δεν ήθελαν να χάσουν, καθώς πήγαν μαζί μέχρι τους πρώτους 10 πόντους, αλλά ο Πετρέας για μια ακόμα φορά βρέθηκε εκεί για να δώσει προβάδισμα δυο πόντων (7-5), αναγκάζοντας τον Καστελάνι να πάρει τάιμ άουτ για να ηρεμήσει τους παίκτες του. Ο Τζούριτς που είχε δώσει πολλές λύσεις στα πρώτα σετ, δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός και ο Ολυμπιακός υστερούσε. Το κακό σερβίς του Πετρέα και ο άσος του Στερν έφεραν το παιχνίδι και πάλι στο πόντο με 8-7. Το σερβίς του Στερν πήγε στο φιλέ, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να χτίσει σερί πόντων, με αποτέλεσμα να μην αλλάζει η διαφορά του ενός πόντου. Λάθη επί λαθών με τα σερβίς των δυο ομάδων είχαν φέρει το σκορ στο 10-9. Τα λάθη στέρησαν και στους δυο εύκολους πόντους, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει σε 13-13 με τον Ιντάλγκο να σταματάει τον Ενράντεζ με μπλοκ για να πάρει το σερβίς ο Τζούριτς και να στέλνει την μπάλα έξω για το 14-13 των “πράσινων”. Ο Παναθηναϊκός πήρε τέσσερα match ball, μετά τις τέσσερις ισοπαλίες (14-14, 15-15, 16-16, 17-17) και κατάφεραν να κλείσουν το παιχνίδι με άσο του Ερνάντεζ για να στείλει τους τελικούς σε τέταρτο παιχνίδι και στο “Μελίνα Μερκούρη” με στόχο να φέρει την σειρά πάλι στο Μετς.

Τα σετ: (3-2) 25-15, 21-25, 20-25, 25-20, 19-17