• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
Συνεχής ροή ενημέρωσης
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIQUE
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • MEDIA
    • SPORTS
    • CELEBRITIES
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIQUE
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • MEDIA
    • SPORTS
    • CELEBRITIES
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Συνεχής ροή ενημέρωσης

Πέτρος Φιλιππίδης: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον ηθοποιό

Από Newsique Team
08/02/2023
σε ΕΛΛΑΔΑ
Πέτρος Φιλιππίδης: Μίλησε για οργανωμένο σχέδιο, κατήγγειλε τον δικηγόρο καταγγελλουσών
Share on FacebookShare on Twitter

Η ώρα της κρίσης έφτασε για τον Πέτρο Φιλιππίδη, που μετά τις δυο το μεσημέρι θα μάθει την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για όσα κατηγορείται.

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν τόσο οι αγορεύσεις των συνηγόρων των τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για ένα βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δυο απόπειρες του ίδιου αδικήματος, αλλά και των δυο συνηγόρων του κατηγορούμενου Πέτρου Φιλιππίδη.

Διαβάζονται περισσότερο τώρα…

Υπενθυμίζεται, ότι η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια είχε ζητήσει την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για δυο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αλλά και την αθώωση του λόγω αμφιβολιών για τον καταγγελλόμενο κατ’ εξακολούθηση βιασμό το 2008. Στην αγόρευση της είχε χαρακτηρίσει τον ηθοποιό ως ένα «κακομαθημένο παιδί με σύνδρομο εξουσιαστή», ένα δράστη με συγκεκριμένο modus operandi.

«Έχω αμφιβολίες. Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η καταγγέλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δε μπορεί να καταδικάσει με αμφιβολίες. Οι διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις της πρώτης καταγγέλλουσας δεν είναι λεπτομέρειες» ανέφερε η εισαγγελέας ζητώντας να αθωωθεί ο ηθοποιός για τη συγκεκριμένη πράξη.

«Η καταγγέλλουσα στην ανακρίτρια είχε καταθέσει ότι ενθουσιάστηκε ασχέτως με ότι είχε γίνει. Τον ενθουσιασμό επιβεβαίωσε και η μητέρα της. Γεννώνται ερωτηματικά. Βεβαίως ήταν χαρούμενη στην προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης. Όμως μια γυναίκα που έχει υποστεί τέτοια πράξη επουδενί δεν πηγαίνει χαρούμενη στο βιαστή της. Είπε ότι «έτσι έχουμε γαλουχηθεί στο θέατρο». Μέχρι ποια συμπεριφορά; Μέχρι τη διάπραξη κακουργήματος και μάλιστα από αυτά με την μεγαλύτερη απαξία; Κατά την άποψη της ομιλούσας, όχι» είπε προς τους δικαστές.

Αντιθέτως, ζήτησε την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας το 2010 στο θέατρο Μουσούρη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η καταγγέλουσα έκλαιγε και ήταν συναισθηματικά φορτισμένη στην κατάθεση της. Ο κατηγορούμενος την άκουγε συνοφρυωμένος. Γιατί; Γιατί έλεγε την αλήθεια η καταγγέλουσα». Την καταδίκη του ηθοποιού πρότεινε και για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού το 2014 εντός του αμαξιού του σε δρόμο στο Παλαιό Ψυχικό, σχολιάζοντας πως «η θέση του κατηγορουμένου απέναντι στην κατηγορία είναι πως υπήρχε ερωτική διάθεση, αλλά αν η πράξη έγινε συναινετικά γιατί δεν επεδίωξε να τον συναντήσει ξανά;».

«Πρέπει να κριθεί με αποδείξεις»

Η εισαγγελική λειτουργός κατά την έναρξη της αγόρευσης της, απευθυνόμενη στους λαϊκούς δικαστές σημείωσε ότι η κρίση του δικαστηρίου πρέπει να γίνεται με αποδείξεις. «Καλείστε να αποφασίσετε για την ενοχή ή την αθωότητα του κατηγορουμένου χωρίς να καταλείπεται καμία αμφιβολία. Το δικαστήριο καλείται να αποφανθεί αν τέλεσε και ποιες πράξεις από αυτές που καταγγέλλονται. Δεν καλείται να κρίνει αν οι συμπεριφορές του κατηγρουμένου ήταν κακές. Το δικαστήριο δεν είναι τιμητής ήθους. Το δικαστήριο θα κρίνει με αποδεικτικά στοιχεία, όχι ενδείξεις ή κουτσομπολιά».

Όπως εξήγησε, τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας είναι τα πιο δυσαπόδεικτα. «Όταν δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση είναι ακόμη πιο δυσαπόδεικτα. Είναι εγκλήματα χωρίς θεατές ή μάρτυρες» σημείωσε και συνέχισε απαντώντας στο μόνιμο ερώτημα της υπεράσπισης του ηθοποιού «γιατί τώρα;» οι καταγγελίες. «Γιατί τώρα ένιωσαν έτοιμες. Τώρα ένιωσαν δύναμη και θάρρος απέναντι σε έναν άνθρωπο που άλλαξε τη ζωή τους. Για τώρα πήραν θάρρος και από παρόμοιες καταγγελίες έτερων γυναικών. Γιατί τώρα ένιωσαν μετά την καταγγελία της κας. Μπεκατώρου την ασφάλεια να καταθέσουν. Ποιος άλλωστε καθορίζει το πότε και πως θα κάνει κάποιος καταγγελία; Κανένας».

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsique.gr

Follow @newsique_gr

Διαβάστε Ακόμα

Εορτολόγιο 25/3: Μεγάλη γιορτή σήμερα - Ποιοι γιορτάζουν 25 Μαρτίου 2023

Εορτολόγιο 25/3: Μεγάλη γιορτή σήμερα – Ποιοι γιορτάζουν 25 Μαρτίου 2023

25/03/2023
Αλλαγή ώρας 2023 σε... λίγες ώρες: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια

Αλλαγή ώρας 2023 σε… λίγες ώρες: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια

25/03/2023
Καιρός: Χιόνια σε περιοχές έκπληξη - Τι λένε Αρναούτογλου, Μαρουσάκης

Καιρός: Χιόνια σε περιοχές έκπληξη – Τι λένε Αρναούτογλου, Μαρουσάκης

25/03/2023
25 Μαρτίου 2023: Τι ώρα είναι η παρέλαση σήμερα στην Αθήνα - Οι κλειστοί δρόμοι

25 Μαρτίου 2023: Τι ώρα είναι η παρέλαση σήμερα στην Αθήνα – Οι κλειστοί δρόμοι

25/03/2023
Επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία της «Zeus + Dione» που άνηκε στη Μαρέβα Μητσοτάκη

Έλεγχοι της αστυνομίας σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων – Κατασχέθηκαν 8 τόνοι σιδήρου

24/03/2023
Ολυμπιακός: Τι ποινές προβλέπονται σε περίπτωση αποχώρησης από το πρωτάθλημα

Μαρινάκης σε ΕΠΟ: Δείξτε μας ότι προσπαθείτε για elite διαιτητές

24/03/2023



Follow Newsique


Follow @newsique_gr


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συντάξεις: Μόνο με τόση σύνταξη παίρνετε το έκτακτο επίδομα

Συντάξεις: Μόνο με τόση σύνταξη παίρνετε το έκτακτο επίδομα

24/03/2023 | 08:01

Έκτακτο επίδομα 300 ευρώ: Αν έχετε τόση σύνταξη το παίρνετε

Έκτακτο επίδομα 300 ευρώ: Αν έχετε τόση σύνταξη το παίρνετε

23/03/2023 | 09:30

Καιρός: Έρχεται ανοιξιάτικος χιονιάς - Τι λένε Μαρουσάκης, Αρναούτογλου

Καιρός: Έρχεται ανοιξιάτικος χιονιάς – Τι λένε Μαρουσάκης, Αρναούτογλου

24/03/2023 | 08:27

Γιορτή 24/3 Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Μαρτίου 2023

Γιορτή 24/3 Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Μαρτίου 2023

24/03/2023 | 00:01

Συναγερμός στην Αγία Βαρβάρα: Άνδρας με καλάσνικοφ άνοιξε πυρ στο δρόμο

«Τσακώθηκαμε και την έσφαξα» – 57χρονος δολοφόνησε την 45χρονη σύζυγό του

24/03/2023 | 09:11

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Εορτολόγιο 25/3: Μεγάλη γιορτή σήμερα - Ποιοι γιορτάζουν 25 Μαρτίου 2023Εορτολόγιο 25/3: Μεγάλη γιορτή σήμερα – Ποιοι γιορτάζουν 25 Μαρτίου 2023
  • Αλλαγή ώρας 2023 σε... λίγες ώρες: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγιαΑλλαγή ώρας 2023 σε… λίγες ώρες: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια
  • Καιρός: Χιόνια σε περιοχές έκπληξη - Τι λένε Αρναούτογλου, ΜαρουσάκηςΚαιρός: Χιόνια σε περιοχές έκπληξη – Τι λένε Αρναούτογλου, Μαρουσάκης
  • 25 Μαρτίου 2023: Τι ώρα είναι η παρέλαση σήμερα στην Αθήνα - Οι κλειστοί δρόμοι25 Μαρτίου 2023: Τι ώρα είναι η παρέλαση σήμερα στην Αθήνα – Οι κλειστοί δρόμοι
  • Ηράκλειο: Η επικοινωνία με στρατιωτικό στη Βαγδάτη της στοίχισε… 3000 ευρώ

Facebook Youtube Twitter Instagram
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Διαφήμιση
  • RSS
  • Μέλος του topics.gr
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
[email protected]

© 2020 newsique.gr

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIQUE
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • MEDIA
    • SPORTS
    • CELEBRITIES
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

© 2020 newsique.gr